Точно в 7,00 часа тази сутрин председателят на Гражданската платформа

...
Точно в 7,00 часа тази сутрин председателят на Гражданската платформа
Коментари Харесай

Акция на Мая Манолова със звънец: Събуди се, ЦИК, за машините!

Точно в 7,00 часа тази заран ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова дружно с деятели и участници в митингите стартира акция " Събуди се, ЦИК, за машините! ".
Още по тематиката
Това се случи в пред постройката на ЦИК, където през днешния ден се организира съвещание.

" Настояваме референдумът и предварителните парламентарни избори да бъдат създадени посредством машинно гласоподаване, както е записано в Изборния кодекс, като ние поддържаме и машинното, и отдалеченото електронно гласоподаване ", сподели Манолова в понеделник пред президентството, до момента в който внасяше апела си към Румен Радев да инициира референдум дружно с предварителните избори.

" За финален път се обръщаме към Борисов със 7 представители в ЦИК, към Нинова с 6 представители в ЦИК, към Карадайъ с двама представители в ЦИК, към " Обединени патриоти ", " Демократична България " и " Воля ", които има по един представител. Незабавно да внесат процедурата за социална поръчка за закупуване или наемане машини за гласоподаване ", безапелационна бе Манолова като даде ултиматум на ЦИК до края на деня в понеделник да се разгласи публичната поръчка, която е готова, само че не се разгласява.

Манолова акцентира, че в противоположен случай няма да има почтени избори и страната ще се трансформира в София-2 - изборите ще се вършат от групировките, от мутрите, от подземния свят, както беше в София и в други градове на последните локални избори, за които особено с решение на Народното събрание машинното гласоподаване беше анулирано.

Днес Манолова разгласи, че не са позволени до съвещанието на комисията и сподели, че вратата е била заключена.





Това е втора сходна акция на " Изправи се.БГ ", преди време те гориха изборни бумаги и бюлетини пред ЦИК.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР