Точно в 21 часа българското знаме беше издигнато на Рожен

...
Точно в 21 часа българското знаме беше издигнато на Рожен
Коментари Харесай

Издигнаха знамето на Рожен пред острия поглед на президента Радев

Точно в 21 часа българското знаме беше издигнато на Рожен след специфична гала по откриването на Пилона " Рожен ". Гайдари и членове на клубовете на Националното сдружение " Традиция ", " Родолюбие " и " Бага-Тур " внесоха трибагреника. 

Президентът Румен Радев също участва на издигането на знамето. Той поддържа самодейността още при оповестяването й предходната година. Куп държавни компании също са донори на пилона в Рожен, а средствата бяха отпуснати по време на последните 2 служебни държавни управления на президента. Радев от самото начало бе въздържан и с изострен взор наблюдава издигането на трибагреника. До него застана уредника на събора в Рожен - ръководителя на Асоциацията на овцевъдите и новоизлюпен бизнес-патриот Симеон Караколев.



" Днес, водени от завета на нашите предци и дъга ни пред идните генерации, заставаме дружно, с цел да издигнем високо българския байрак. Толкова високо, колкото не сме дръзвали даже да го забележим в фантазиите си и най-много, с цел да го издигнем високо вътре в сърцата си ", сподели президентът. Той добави: " Днес съживяваме паметта на хилядите храбри българи, които загиваха под българското знаме, само че в никакъв случай не допускаха то да попадне в плен. Отдаваме респект към паметта на предците които извоюваха правото българският байрак да се вее свободно ".

След издигането на влага вечерта продължава с шоу-заря, осъществяване на " Моя страна, моя България " от деца с български генезис от Молдова, Румъния, Украйна, Република Северна Македония, Албания, както и деца от България.

Пилонът се построява по план на фондацията " Наследство в бъдещето " с дарения от Националната дарителска акция " България заслужава! " под патронажа на президента Румен Радев. Главен архитект е доктор инж. Иван Гешанов, ръководител на секция " Конструкции на здания и уреди " към Камарата на инженерите в капиталовото планиране. Проектант на фундамента на пилона е проф. Чавдар Колев, ръководител на Българското сдружение по земна механика и геотехническо инженерство.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР