Точно в 12,13 ч днес посрещнахме астрономическото лято - температурите

...
Точно в 12,13 ч днес посрещнахме астрономическото лято - температурите
Коментари Харесай

ПРОГНОЗА: Ветровита сряда, жегата остава

Точно в 12,13 ч през днешния ден посрещнахме астрономическото лято - температурите бяха подобаващи: в множеството региони сред 29° и 34°, в Русе - 37°.

Силни пориви напразно са регистрирани около Дунав и в Горнотракийската равнина - над 60 км/ч. До края на деня акцент продължава да бъде ветровитото време - в 14 области от страната остава в действие предизвестие от първа степен - код жълто за пориви напразно до към 80 км/ч., съобщи Национален институт по метеорология и хидрология, представен от Българска национална телевизия.

През нощта ще бъде безоблачно, а на следващия ден още веднъж ще доминира слънчево време. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в следобедните часове отново краткотрайно ще се усили. Още преди обяд в Западна България и Родопската област ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в крайните югозападни региони до 36°.

И в планините ще бъде слънчево, само че към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър.

В по-голямата част от континента ще доминира слънчево време. Валежи и гръмотевици се чакат в южните региони на Централна Европа, в Северозападните Балкани, Европейска Русия, както и на Скандинавския полуостров, където ще бъде и доста прохладно.

Захлаждане и превалявания, съпроводени от гръмотевици се чакат у нас в четвъртък, основно в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. През идващите дни до края на седмицата още веднъж ще доминира слънчево време, с изолирани валежи в следобедните часове, а температурите ще се покачват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР