Точно преди месец от Сдружение За достъпна и качествена храна“

...
Точно преди месец от Сдружение За достъпна и качествена храна“
Коментари Харесай

Изследват овчето сирене заради съмнения за примеси

Точно преди месец от Сдружение " За налична и качествена храна “ оповестиха за извършен тест в акредитирана интернационална лаборатория на пет от най-популярните марки български овчи сирена, посочил шокиращи резултати. Анализите открили, че само едно от петте марки овчи сирена наистина е произведено само от овче мляко, останалите са примес – овче с краве мляко.

И защото от Българската организация за сигурност на храните се самосезираха и насрочиха свои инспекции, Sinor.bg.bg попита за резултатите от тези инспекции.

Към този момент родните управляващи са завършили само с документалните проверки в съответните мандри. И съгласно тях писмено е потвърдено, че има " проследимост на вложените първични материали по софтуерни дневници на всички създадени през последните три месеца партиди овче сирене. При инспекциите не е открито вложение на краве мляко в овчето сирене ".

Успоредно с това са взети и четири проби овче сирене от случайно определени партиди на същите мандри, които се продават в комерсиалната мрежа. Пробите са изпратени за проучване в лаборатория в Хърватска, като се чака резултатите да излязат след към 2 седмици, оповестиха от БАБХ. С други думи - инспекцията ще се проточи с близо 2 месеца, време, в което всеки извършител би могъл да потули нередностите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР