Точно пред 9 години великата Уитни Хюстън ни напусна и

...
Точно пред 9 години великата Уитни Хюстън ни напусна и
Коментари Харесай

Edna легенда в музиката - Уитни Хюстън: вече 9 години великата певица не е сред нас!

Точно пред 9 години великата Уитни Хюстън ни напусна и остави след себе си голяма празнота в сърцата на милиони.

Приживе има повече от 170 милиона продадени записи, над 200 златни, платинени и сребърни плочи, и шест награди Грами, което я прави един от най-успешните изпълнителни за своето време. Дълго преди гибелта си Уитни губи трайно гласа си, което се допуска, че е в следствие и на злоупотребата с опиати.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е щерка на Сиси Хюстън, сполучлива ритъм-енд-блус беквокалистка и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни стартира да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 към този момент извършва соловите партии. Пее и като бек-вокалист с Шака Кан, Лу Роулс и с майка си. Започва работа като модел с фотосесии за разнообразни списания и взе участие в няколко епизода на ТВ сериала Give Me A Break. Уитни продължава кариерата си като певица.

 Уитни Хюстън Getty

Дебютният ѝ албум излиза през 1985 и продажбите наброяват над 22 милиона копия.

През 1986 година Уитни е удостоена с 6 музикални награди на Billboard, 5 „ Американски музикални награди “, премията на MTV за най-хубав видеоклип („ How Will I Know “) и премията на списание Rolling Stone за най-хубав албум на годината. През 1987 година Уитни показва идващия си албум, „ Уитни “.
 Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън
През 1990 година Уитни показва албума „ I'm Your Baby Tonight “, само че продава единствено 10 милиона копия, което е относително по-малко от предходните ѝ продажби. Въпреки това, албума ѝ обезпечава още Американски и Billboard музикални награди. През юли 1992 тя се омъжва за артиста Боби Браун. През март 1993 Уитни ражда момиче, Боби Кристина.

 Уитни Хюстън Getty

Бракът на Уитни и Боби е плевел. Между изказванията за фамилно принуждение, приложимост на опиати и многото арести на Боби, Уитни Хюстън твърдо стои зад брачна половинка си. Следващият ход в кариерата на Уитни идва с ролята на капризна певица, преследвана от луд почитател, във кино лентата „ Bodyguard “ в който ѝ партнира Кевин Костнър. Музиката на кино лентата се продава в тираж от 34 милиона копия и подкрепя музикалната ѝ кариера с три от най-големите ѝ шлагера – „ I Have Nothing “, „ I'm Every Woman “ и „ I Will Always Love You “.

През 2000 година тя е задържана на Хаваите по обвинявания в владеене на опиати, а татко ѝ я дава на съд. Певицата внезапно отслабва и това, в комбиниране с няколко участия, които отхвърля в последния миг, подхранва слуховете, че е пристрастена към опиатите. Уитни признава, че има сходни проблеми в телевизионно изявление с Даян Сойер.

 Уитни Хюстън Getty

През 2001 година Уитни счупва върха на Марая Кери за най-голяма договорка в региона на звукозаписа, като преподписва контракта си с Arista Records за 100 млн. $.

На 11 февруари 2012 година Хюстън е открита от неин родственик, потопена във ваната на хотелската си стая в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс. Екипът за спешна помощ идва в 15:30 ч. и се пробва да я съживи в продължение на към 20 минути. Хюстън е оповестена за мъртва в 15:55 часа локално време. Местната полиция оповестява, че няма очевидни следи за престъпно закононарушение.

 Уитни Хюстън Getty

На 13 февруари 2012 година локалните управляващи оповестяват, че гибелта на певицата евентуално е не удавяне, а резултат на композиция от лекарството Ксанакс с други антидепресанти и с алкохол. Водата, която е открита в нейните дробове при аутопсията, е била незадоволителна, с цел да аргументи нейното удавяне.

 Уитни Хюстън Getty

В галерията ни можете да си припомните незабравимите цитати на Уитни Хюстън:
 Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън  Незабравимите цитати на Уитни Хюстън
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР