Точно когато си мислехме, че просто няма как да се

...
Точно когато си мислехме, че просто няма как да се
Коментари Харесай

Постни гювечета със зрял фасул и домати

Точно когато си мислехме, че просто няма по какъв начин да се подготви още по-вкусен фасул, опитахме този и останахме изумени

Необходими Продукти

● фасул - към 1 1/2 ч.ч.
● сол - на усет
● джоджен - 3 - 4 стръка
● черен пипер - надробен
● червен пипер - 1 - 2 с.л.
● домати - 1 - 2 бр.
● магданоз - за поръсване
● моркови - 3 - 4 бр.
● лук - 2 гл.
● олио - към 1 к.ч.

Начин на подготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се изплаква под течаща вода и се поставя да се вари. Щом кипне, първата вода се сменя и се налива нова.

Вари се на спокоен огън към 2 часа, до момента в който омекне, 10 минути преди да стане подготвен се посолява на усет. Оставя се настрани, водата от варенето не се изхвърля.

Лукът и морковите се почистват и измиват. Нарязват се на кубчета и се пържат в загрятото олио, посоляват се на усет.

Прибавя се аленият пипер, като се разбърква непрестанно към 1 минута, след това се прибавя отцеденият боб. Разбърква се и се отстранява от котлона, прибавя се черен пипер и нарязан на ситно джоджен.

Разпределя се в гювечета, а от горната страна се подреждат няколко кръгчета домат, налива се към кафена чашка от водата, където е врял фасулът. Полива се с малко олио и се поставя в студена фурна.

След това се включва на към 220-240 градуса и се пече до момента в който се изпари водата и остане на лой. Поръсва се най-после с нарязан свеж магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР