Точно 13 от общо 61 са отговорните към гражданите на

...
Точно 13 от общо 61 са отговорните към гражданите на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Точно 13 от 61 са отговорните към гражданите на София общински съветници в СОС

Точно 13 от общо 61 са виновните към жителите на София общински съветници в СОС. Този извод направи ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и водач на столичните социалисти Калоян Паргов.
Седемте съветници от Българска социалистическа партия, четирима от " Група 5 " - Венцислав Мицов, Стоян Александров, Симеон Славчев и Иван Велков, както и Марта Георгиева и Иво Божков поддържаха отчета на Българска социалистическа партия в СОС за привикване на изключителна сесия по отношение на готовността на Следствен отдел към окръжна прокуратура за реакция при естествени бедствия и наводнения на територията й. Предложението на съветниците от групата на социалистите беше направено при започване на постоянната сесия през днешния ден, а за свикването на изключителна сесия бяха нужни една трета от всички общински съветници в СОС, които са 61.

По подигравка на ориста, до момента в който кметът Йорданка Фандъкова обясняваше на публицистите какъв брой несъстоятелни и пресилени са настояванията на Българска социалистическа партия за изключителна сесия, обвързвана с ограниченията на Следствен отдел към окръжна прокуратура против наводненията, капандурата на петия етаж в Столична община протече над главите им.



" Кметът счете, че се отнасям несериозно към казуса, тъй като направих коментар с подигравка за " бананите ", които слагат на входовете на метростанциите, с цел да ги предпазят от наводнения, сподели Калоян Паргов. - А истината е, че към този момент ръководството на ГЕРБ провокира подигравка у жителите на София. Тази подигравка демонстрира едно - хората към този момент са изгубили вяра, че ръководещите могат да се оправят с проблемите в града ни. А въпросът с канализацията и шахтите е доста сериозен. И е време да обяснят за какво въобще го има към този миг, откакто те 10 години ръководят София. Запушените шахти са отговорност на Столична община. Столичният инспекторат би трябвало да управлява работата на ВиК, на концесионера " Софийска вода " и на концесионера по чистотата. Когато не го прави, нито банани, нито портокали ще оказват помощ против наводненията ".

Според Калоян Паргов, ръководещите се опасяват от свикването на изключителна сесия, защото данните, които би трябвало да изнесат няма да са положителни за тях. Заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова пък попита дали има градивни дефекти при построяването на входовете на метрото, с цел да се получат тези наводнения след дъжда на 18-и юни.

" С сътрудниците от Българска социалистическа партия настоявахме за осъществяване на изключителна сесия, тъй като искахме жителите да чуят отговорите на няколко въпроса, разяснява Милка Христова. - Искахме хората да схванат какви са плановите ограничения на Следствен отдел към окръжна прокуратура при пораждане на сходни обстановки като тази от предходната седмица след едночасовия изобилен дъжд. Също по този начин трябваше ръководещите да кажат какви са превантивните ограничения, които взимат за попречване на сходни обстановки, да изнесат данни за екипите за деяние в спешни обстановки, както и какви финансови средства са заделени за сходни случаи. Искахме да бъдат предоставени настоящи данни за положението на канализационната мрежа в София, както и на шахтите ".

Според Милка Христова, бодряшки изявления на съветниците от ГЕРБ, че сходни наводнения се случват в цяла Европа, както и образците с метрото в Берлин, звучат извънредно нелогично и безконтролно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР