Точната причина за появата на крампи на краката през нощта

...
Точната причина за появата на крампи на краката през нощта
Коментари Харесай

Причини да имате крампи през нощта и как да ги избегнете завинаги!

Точната причина за появяването на крампи на краката през нощта към момента е незнайна, само че има доста фактори за тяхната поява.

Причини за нощните конвулсии

1) Липса на хранителни субстанции

Натрият е известен като един от главните позитивно заредени минерални йони или електролити в телесните течности. Той има способността да поддържа салдото в организма и също е от жизненоважно значение за генерирането на нервни импулси, както и за свиването на мускулите.

Калият е основен вид електролит, който може да се види във всички кафези на тялото, включително мускули и нервни кафези, работи както с натрия, по този начин и с хлорида, за да генерира електрически импулси в нервите и мускулите.

Калцият взе участие в мускулните контракции, както и в генерирането на нервни импулси в тялото.

Магнезият помага за стабилизирането на аденозинтрифосфата (АТФ), който е източник на сила за мускулните контракции, а също по този начин служи като електролит в някои телесни течности.

Ако нямате достатъчно количество натрий, калий, калций или магнезий в тялото, постоянно може да получавате крампи.

2) Пренапрежение

Стоенето на твърда повърхнина за дълъг интервал от време, както и носенето на високи токчета или неуместни обувки могат фактически да допринесат за привършване на мускулите или даже за прекалено напрежение. В резултат на това ще получите крампи на краката през нощта.

3) Дехидратация

Мускулната тъкан съдържа минимум 75% вода и по тази причина водата в действителност може да ви помогне да се отпуснете елементарно. Недостатъчното количество вода денем може да предизвика крампи на краката вечер.

4) Неконтролиран диабет

Диабетът може да причини крампи на краката през нощта. Всъщност, това е част от увреждането на нервите, което е известно като диабетна невропатия – една от затрудненията на неконтролирания диабет.

В допълнение към силната болежка в мускулите на краката, пациентите с диабет също могат да страдат от изтръпване. Повишената кръвна захар също може да докара до прекомерно уриниране, както и до следваща дехидратация, което усилва крампите на краката през нощта.

5) Прекомерна консумация на алкохол

Прекомерната консумация на алкохол не е подобаваща за цялостното ви здраве. Периферните нерви могат фактически да се повредят заради несъразмерната консумация на алкохол, което води до алкохолна невропатия. Болките в краката и мускулните конвулсии са чести признаци на алкохолната невропатия.

6) Хипотиреоидизъм

Ниските равнища на хормоните на щитовидната жлеза в последна сметка могат да допринесат за мускулната уязвимост, както и за крампи през нощта. Тиреоидните хормони могат да повлияят на абсорбцията на калций и неговата приложимост. Недостигът на калций е свързан с мускулна уязвимост, вдървеност, болежка и даже конвулсии.

7) Някои медикаменти

Някои медикаменти, особено средствата за намаление на холестерола или статините и диуретиците, могат фактически да причинят загуба на вода и електролити от човешкото тяло. В резултат, това ще ви направи по-склонни към появяването на конвулсии през нощта.

8) Бременност

Бременните жени страдат от крампи на краката през нощта, нормално започвайки от втория триместър. Такива пристъпи могат да варират по активност от лека до много болезнена.

Как да избегнете нощните конвулсии:

Консумирайте голямо количество вода и други потребни течности, с цел да избегнете дехидратация.Избягвайте алкохол, кафе, сода или други питиета, които крадат вода от тялото ви.Направете лек стречинг преди лягане.Ако страдате от крампи, масажирайте мускулите с ръце най-малко 10-15 минути.Ходенето или раздвижването на краката след появяването на крампи ще изпрати сигнал към мозъка ви, че мускулите ви би трябвало да се свиват и по-късно да се провиснал. Това може да докара до по-бързо възобновяване.Прилагането на парещ компрес към мускула може да отпусне и облекчи спазъма, като по този начин се успокоява болката.Трябва да сте сигурни, че получавате задоволително калий с хранителния си режим. Банани, кайсии, грозде, зеле, броколи, портокали, грейпфрут, риба, свинско месо и дори агнешко – това са положителните източници на калий.Също така, пробвайте се да добавите повече магнезий към вашата диета, под формата на ядки и семена.Бременните жени би трябвало да се съветват с лекаря си по отношение на приема на магнезиеви добавки.

Вижте още: Ето какво ще се случи, в случай че започнете да ядете джинджифил всеки ден!

Споделете публикацията с приятелите и околните си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР