Toblerone се откроява директно на рафтовете за шоколад в магазините.

...
Toblerone се откроява директно на рафтовете за шоколад в магазините.
Коментари Харесай

Toblerone загуби правото да ползва връх Матерхорн в логото си

Toblerone се откроява непосредствено на рафтовете за шоколад в магазините. Докато другите шоколадови артикули нормално са плоски и правоъгълни, марката на Mondelez опакова шоколада си в триъгълна опаковка. Освен това Mondelez разчита значително на имиджа на Швейцария - в последна сметка конфедерацията е световноизвестна с висококачествения си шоколад. В сходство с това върху опаковката е изобразен върхът Матерхорн, а под дебелия надпис Toblerone има и по-малък надпис of Switzerland.

Скоро марката ще би трябвало да се оправя и без двете, тъй като зад кулисите на шоколадовия колос се трансформират много неща. Досега шоколадът за целия свят се произвеждаше само във фабрика в Берн. Работниците в нея упорстват за шест % по-високо възнаграждение. Но различен фактор провокира разтърсвания в дизайна на опаковките: Mondelez желае да реалокира част от производството на Toblerone от Берн в Братислава (Словакия).

Но по-ниските заплати в Словакия имат своята цена: има строги условия за потреблението на типични швейцарски знаци. Отделна „ Наредба за швейцарството “ подробно регламентира кой какви национални знаци, включително швейцарския кръст, може да употребява. Това се отнася и за Mondelez, а заради производството си в Словакия компанията е изгубила това право.

Така че от средата на годината известните барчета Toblerone ще би трябвало да се оправят без Матерхорн. Според компанията вместо него друга планина ще украсява опаковките.

„ Редизайнът на опаковката вкарва осъвременено и рационализирано лого на планина, което е в сходство с геометричната и триъгълната хармония ", съобщи представител на Mondelez пред Aargauer Zeitung. Бернската мечка, скрита в планината, ще продължи да се употребява. Toblerone е измислила и решение за надписите: вместо „ оf Switzerland " ще се употребява надписа „ established in Switzerland ".

Съгласно признатия през 2017 година Закон за швейцарската принадлежност националните знаци и швейцарските кръстове не са позволени върху опаковките на артикули, които не дават отговор на критериите за швейцарска принадлежност.

Законът постановява, че най-малко 80% от суровините в продукта, който употребява швейцарски национални знаци или твърди, че е „ създаден в Швейцария ", би трябвало да са в действителност Швейцария, написа investor.bg. Делът е 100% за млякото и млечните артикули. Основната работа по производството на швейцарски артикул също би трябвало да се прави в Швейцария. Изключения се вършат за първични материали, които не се намират в конфедерацията, като да вземем за пример какаото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР