Тоблерон ще премахне изображението на планинския връх Матерхорн от опаковката

...
Тоблерон ще премахне изображението на планинския връх Матерхорн от опаковката
Коментари Харесай

Без Матерхорн: "Тоблерон" променя опаковката си заради швейцарски правила

Тоблерон " ще отстрани изображението на планинския връх Матерхорн от опаковката си, когато част от производството на шоколада бъде преместено от Швейцария в Словакия, съобщи Би Би Си.

Етикетът на шоколадовото блокче с форма на пирамида, което прилича алпийския връх, ще претърпи смяна, разгласи неговият производител, американската компания Mondelez, като съобщи, че ще има по-общо изображение на връх.

Законодателство, въведено през 2017 година, лимитира потреблението на белия кръст на червен декор на националния байрак, както и на други знаци за швейцарски генезис, в хранителни, промишлени артикули и услуги, отбелязва " Гардиън ".
За да могат питателните артикули да се популяризират като " създадени в Швейцария ", 80% от суровините би трябвало да се доставят от страната и по-голямата част от обработката да се прави там. За млякото и продуктите на млечна основа изискваната квота е 100%, като се изключи съставки, които не могат да се доставят от Швейцария, като какао. В изказване до Би Би Си от Mondelez обясниха, че реалокират част от производството отвън страната, с цел да " отговорят на нарасналото търсене в международен мащаб и да развият марката " Тоблерон " за бъдещето ".

От компанията споделиха, че новата опаковка ще включва " характерен нов шрифт и лого на " Тоблерон ", които черпят в допълнение ентусиазъм от архивите на " Тоблерон " и включват подписа на нашия създател, Тоблер ".

" Тоблерон ", шоколадът с форма на планина, изработен от швейцарско мляко с мед и бадемова нуга, за първи път е пуснат в продажба през 1908 година в Берн, Швейцария. Но едвам през 1970 година силуетът на Матерхорн дебютира върху опаковката му.

През 2016 година " Тоблерон " притегли вниманието като усили дистанцията сред триъгълните шоколадови части, продавани, с цел да може продуктът да се продава на същата цена, само че с тегло, понижено от 170 на 150 година Година по-късно Mondelеz понижи тежестта и на блокчетата " Тоблерон ", продавани в Германия, като броят на триъгълните елементи понижа на 11 от 15.

След доста рецензии компанията се върна към истинската форма две години по-късно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР