Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е определена като един от четиримата

...
Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е определена като един от четиримата
Коментари Харесай

Грета Тунберг печели алтернативна Нобелова награда

Тийнейджърката екоактивистка Грета Тунберг е избрана като един от четиримата носители на премия , известна като различната Нобелова премия на Швеция, оповестява " Ройтерс ".

Тунберг завоюва премията " за вдъхновяващи и мощни политически претенции за незабавни дейности в региона на климата, отразяващи научни обстоятелства ", се споделя в изказване на фондация Right Livelihood Award.

16-годишната Тунберг подлага на критика международните водачи с тирада в Организация на обединените нации, че не съумяват да се оправят с изменението на климата.
 Тръмп се подиграва на Грета Тунберг
Тръмп се подиграва на Грета Тунберг

Очаквало я ярко и прелестно бъдеще

Тя стартира митинги пред шведския парламент преди година . Вдъхновени от нея, милиони младежи стачкуваха в разнообразни градове по света предишния петък , с претенции държавните управления, присъстващи на срещата на върха, да подхващат незабавни дейности.

Тунберг споделя премията с водача на коренното население на Бразилия Дави Копенава от народа на Яномами, юриста за права на китайските дами Гуо Жанмей и бранителя на правата на индивида от Западна Сахара Аминату Хайдар.

" С премията Right Livelihood Award 2019 година ние почитаме четирима визионери , чието управление даде право на милиони хора да пазят неотменните си права и да се стремят към витално бъдеще за всички на планетата Земя ", се споделя в изказването на фондацията.

Четиримата лауреати ще получат парична премия от 103 000 $ всеки .
 Тръмп уверен: Щях да печеля Нобелова премия, в случай че я връчваха независимо
Тръмп уверен: Щях да печеля Нобелова премия, в случай че я връчваха независимо

Заслужавал Нобеле за доста неща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР