Тийнейджърът Зак Стоилов е получил осем оферти от представители на

...
Тийнейджърът Зак Стоилов е получил осем оферти от представители на
Коментари Харесай

Българин с шанс да играе американски футбол в НФЛ

Тийнейджърът Зак Стоилов е получил осем предложения от представители на елитната колежанска дивизия в американския футбол и е огромната вяра на България за първи представител в Националната футболна лига на Съединени американски щати (НФЛ), написа Българска телеграфна агенция.

Стоилов е единствено на 16, само че към този момент се приготвя за влизането си в колежанската система в Щатите. Той ще направи избора си за университет в идващите месеци и най-вероятно ще се включи в елитния шампионат през идната година.

" За момента играя на гимназиално равнище и ми следва да мина в университет. От представянето ми там зависи дали ще стигна до НФЛ, тъй че към този момент се приготвям за университетското равнище в американския футбол ", съобщи Зак Стоилов пред Ивайло Георгиев, прочут и като един от коментаторите на НФЛ в българския ефир.

" Играя в Mainе South Highscool в щата Илинойс. Заемам позицията ляв такъл. В момента играем с 14-18-годишни и равнището е високо. Като стигна до университет обаче ще играя с хора от 17 до 23 години и там ще бъде още по-трудно ", добави Зак.

Стоилов е нападателен такъл - с други думи част от нападателната линия на тима си. Той е виновен да пази куотърбека, а също по този начин да оказва помощ за офанзивите по земя, когато топката се дава на рънинг бека. Позицията допуска висок растеж, атлетизъм и бързи реакции. Зак и сътрудниците му в тази линия се изправят против нападателни отбранителни играчи, които се стремят да се докопат до куотърбека и рънингбека, да разрушат дейностите на нападението.

Неговият татко Цветозар Стоилов съобщи, че конкуренцията в Съединени американски щати е жестока, а процесът по асортимент на играчи за колежанския футбол стартира още от ранна детска възраст.

" В тяхното учебно заведение равнището е в действителност високо и има огромна конкуренция. Сега се сблъскваме с интензивния развой по рекрутинг (подбор на млади състезатели). Различни университети наблюдават неговото развиване, гледат записи и той получава предложения от учебни заведения от D1 дивизията (елитното ниво). Те са доста заинтригувани ", сподели той.

" В този развой на рекрутинг има визити, посредством които треньорите освен желаят Зак да види базата, а и те самите да се снабдят с визия що за човек е той. Търсят метод да получат вътрешно увещание за това, на което си способен. Виждаш голямата база, щангите, халетата и средствата, с които разполагат. Там в действителност се грижат децата да се развият академично, само че в това време вършат всичко по силите си, с цел да оказват помощ на състезателите да дават най-хубавото от себе си ", продължи Стоилов, който е сертифициран треньор по американски футбол.

" Аз персонално нямам присъединяване в гимназиалните занимания. Навлязох в спорта с по-малките, към Зак, с цел да съм сигурен, че нещата се случват вярно. Сега следя по какъв начин се оправя, екранизирам детайли и му демонстрирам грешките. Искам да съм наясно дали прави нещата в вярната посока. В процеса на създаване на едно дете в гимназията, то има собствен личен профил в уеб страница. Там още от ранна възраст го наблюдават разнообразни треньори в университетите, като проучват видеата с подбрани детайли от разнообразни игри. Така виждат капацитета на едно дете ", описа експертът за Българска телеграфна агенция.

До момента българин не е играл в НФЛ. Това се отнася и за елитното равнище в колежанския футбол, който е доста известен в Америка - едно равнище под НФЛ.

" След 11 клас стартират предложения за визити на университети и за наличие на мач, където виждаш магията, пламъка на събитието. Това е един доста дълъг развой и когато го следваш от дребен, треньорите виждат, че си фокусиран. Дали ще успееш обаче е композиция от високи оценки и умения на терена.

В момента Зак беседва с редица учебни заведения и има осем предложения за стипендия. Предполагам, че в идващите няколко месеца те ще се усилят, защото ползата става по-голям. След юни или юли той към този момент би трябвало да има образувано мнение къде желае да следва ", приключи Цветозар Стоилов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР