Тийнейджърът Гаранг Куол, който ще заиграе в Нюкасъл, бе избран

...
Тийнейджърът Гаранг Куол, който ще заиграе в Нюкасъл, бе избран
Коментари Харесай

Тийнейджър попадна в групата на Австралия за Катар

Тийнейджърът Гаранг Куол, който ще заиграе в Нюкасъл, бе определен в състава на Австралия за Мондиала в Катар, само че полузащитникът Тим Рогич няма да пътува с „ озитата “ до Катар.

Играещият в Япония нападател Адам Тагарт, който има шест гола в 16 мача с екипа на националния тим, е още една изненадваща липса, без значение че се показа мощно в квалификационната акция. Това отвори вратата за някогашния шотландски национал Джейсън Къмингс, който има двойно поданство, да прибави към единия си мач за представителния отбор.

Нападателят на Сентрал Коуст Маринъс Куол, който ще дебаркира във Висшата лига през януари, направи формалния си дебют против Нова Зеландия през септември. Куол навърши 18 години в средата на септември и бе най-младият дебютант за австралийците от Хари Кюъл през 1996. Но той към момента няма мач за клубния си отбор и селекционерът Греъм Арнолд евентуално ще го употребява от аварийна пейка в Катар.

Бившата звезда на Селтик Рогич се отдръпна от основните международни квалификации на Австралия през май заради персонални аргументи и оттогава-насам мъчно свети със своите изяви в новия си клуб Уест Бромич Албиън. Арнолд сподели, че Рогич, който има 53 мача за Австралия, е бил „ брилянтен “ за австралийския футбол, само че е трябвало да селектира играчи във форма, като предпочетени пред Рогич бяха играещия в Италия Айдин Хрустич и Райли МакГрий от Мидълзбро.

Ветеранът на вратата Митч Лангерак също бе подценен от Арнолд, без значение че се намира в най-хубавата форма в кариерата си за клуба от Джей-лигата Нагоя Грампус и е считан от мнозина за втори избор зад капитана Мат Райън. Вместо него, Арнолд се спря на Дани Вукович, дружно с Андрю Редмейн, който се трансформира в воин при успеха над Перу с дузпи, която подпечата билета на австралийците за Катар.

Групата от 26 играчи включва двама футболисти, които ще играят на третото си международно състезание в лицето на Райън и Мат Леки, а седем ще са на втория си Мондиал. Останалите ще дебютират на най-голямата международна сцена във футбола. Австралия е в група D и открива акцията си против Франция, преди да се изправи против Тунис и Дания.

Състав на Австралия:

Вратари: Матю Райън, Андрю Редмейн, Дани Вукович

Защитници: Азиз Бехич, Милош Дегенек, Томас Денг, Джоел Кинг, Натаниъл Аткинсън, Фран Карачич, Хари Соутър, Кай Роулс, Крейг Гудуин

Полузащитници: Аарън Муй, Джаксън Ървайн, Айдин Хрустич, Бейли Райт, Камерън Девлин, Райли МакГрий, Киану Бакус

Нападатели: Авер Мабил, Матю Леки, Мартин Бойл, Джеймс МакЛарън, Джейсън Къмингс, Мичъл Дюк, Гаранг Куол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР