Тийн сензацията Карлос Алкарас и “викингският воин Каспер Рууд се

...
Тийн сензацията Карлос Алкарас и “викингският воин Каспер Рууд се
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Финалът на US Open

Тийн сензацията Карлос Алкарас и “викингският боец ” Каспер Рууд се изправят един против различен във финала на US Open в борба освен за първа купа от “Големия шлем ”, само че и за първото място в международната класация.

Финалът в Ню Йорк стартира в 23:00 часа.

Благодарение на големия “службено ” отчупен брой точки от актива на Новак Джокович и на отпадането на Рафаел Надал още на осминафиналите се случи по този начин, че Алкарас и Рууд имат отворен път към лидерската позиция. Естествено, оказа помощ им и фактът, че първенецът от предходната година Даниил Медведев отпадна също на осминафинал и загуби 1820 точки от ранкинга си. 

На 19 години и 4 месеца Алкарас има шанса да стане най-младият номер 1 в историята на тениса, тъй като досегашният рекордьор в това отношение е Лейтън Хюит оглави класацията на АТР на 20 години и 9 месеца през 2001-ва.

Изумителен е напредъкът на Карлитос, както го назовават почитателите му, през последните няколко месеца, даже спрямо предходния мач сред него и Рууд във финала на “Мастърс ”-а в Маями, когато испанецът завоюва безапелационно. 

Сервисът към този момент е разнообразно и надеждно оръжие за Алкарас, както и нестихващо рисковия му форхенд, а за пъргавината, атлетизма и покритието на корта в отбрана са се изписали задоволително суепрлативи.

Карлос напълно обикновено би се гордял с прозвището най-млад първенец от “Шлема ” от 2005-а насам, когато Рафаел Надал за първи път покори “Ролан Гарос ”, откакто така и така непрекъснато е оповестяван за бъдещия “нов Рафа ”.

Впечатляващо е, че по пътя към финала Алкарас записа три следващи петсетови победи и приключваше мачовете си след 2 часа сутринта локално време при елиминирането на Марин Чилич, Яник Зинер и Франсис Тиафо.

Рууд за повторно този сезон (и в кариерата си) стига до “мейджър ” край и въпреки да не е чак подобен новобранец, колкото против Надал на “Ролан Гарос ”, още веднъж е подценяван от експерти и букмейкърски къщи. 

Норвежецът обаче освен е доста по-съхранен физически поради по-бързите си победи до момента над Карен Хачанов, Матео Беретини и Корентен Муте, само че е и израснал доста във връзка с тактиката и осъществяването на някои от най-важните удари в тениса.

Изненадващо или не, той към момента няма купа от по-висока категория от АТР 250, само че възможен успех в “Големия шлем ” ще го направи заслужен лидер в международната класация. На 23 години той към този момент е четвъртият най-млад състезател с постигане на два “мейджър ” финала в един сезон след Рафа Надал, Роджър Федерер и Хуан Карлос Фереро. Той е и едвам седмият деен състезател с такова достижение, а другите са Доминик Тийм, Медведев и “голямата четворка ”.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР