Титла за България спечели състезателката по киокушин карате Валерия Лозанова

...
Титла за България спечели състезателката по киокушин карате Валерия Лозанова
Коментари Харесай

Триумф за България на Световната купа по карате киокишен в Камчия

Титла за България завоюва състезателката по киокушин карате Валерия Лозанова на тазгодишната Световна купа на KWU за младежи и девойки до 21 години, която се организира в Камчия в границите на 14-ия Международен подготвителен лагер по карате киокушин.

Лозанова завоюва безспорната категория при дамите и сграбчи огромната премия от 2000 евро. На финала Лозанова завоюва против по-тежка състезателка Айфер Йетер от Турция.

Другият български триумф на Световната купа на KWU беше още веднъж при девойките. Мартина Чобанова завоюва бронзов орден и парична премия от 1000 евро.

Двете призьорки от България получиха и специфични награди. Валерия Лозанова бе удостоена с наградата " Най-техничен войник " при дамите, а Чобанова с премия за " Най-висок военен дух " при дамите.
 В безспорната дивизия за мъже Юрий Русин от Украйна и Томас Ритер от Германия доближиха до край. В разногласието за първото място и 3000 евро парична премия украинецът Русин съумя да наложи своята игра и да измъкне успеха в извънредно оспорван дуел. Той бе почетен и със специфичната премия за " Най-техничен войник " при мъжете.

Третото място в мъжката безспорна дивизия си поделиха Владислав Рубалский от Украйна и Юнус Демир от Турция.

Наградата за най-хубав нокаут при мъжете отиде при Атанас Личев от Семеен кодекс " Шампион Първомай ", който в първата си среща записа зрелищен нокаут с уширо-маваши.

Световната купа на KWU за младежи и девойки се организира по време на 14-тия Международен летен киокушин лагер в Камчия, в който вземат участие над 600 каратеки от 14 страни.

В рамките на лагера се организират серия майсторски класове отпред с именити бойци, измежду които международните шампионо в Сериите К-1 Гран при Семи Шилт и Петер Артс. Тази година за класовете дойде и чешката бойна звезда Ян Сокуп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР