Тировете ще бъдат спирани още в област Хасково, за да

...
Тировете ще бъдат спирани още в област Хасково, за да
Коментари Харесай

Спират тировете още от Хасково заради тапите на Дунав мост - Русе

Тировете ще бъдат спирани още в област Хасково, с цел да не се получават тапи в региона на " Дунав мост " при Русе. Това стана ясно на брифинг с представители на три министерства на граничния пункт, оповестяват Нова телевизия и БГНЕС.

Заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов изясни, че към този момент от два дни камионите се стопират в областите Велико Търново и Стара Загора, като следва разширение на периметъра до районите на Ловеч, Плевен, Шумен и Хасково.

От министерството на превоза пък показаха, че за първи път се работи и по тактика за създаване на буферни паркинги.

Заместник районният министър Николай Шушков също разгласи ограничения за справяне със усложненията в трафика към " Дунав мост ". Той изясни, от ведомството са поели ангажимент да стартират планиране за разширение на бул. " България " в Русе , както и за осъществяване на непълен ремонт на сериозни сектори.
 Тирове още веднъж са в капан на
Тирове още веднъж са в капан на " Дунав мост " край Русе

Другите участници в придвижването също попадат в тапата

По негови думи през януари ще бъде оповестена и социална поръчка за рехабилитация на моста , което също може да докара до облекчение на трафика. Ако процедурите вървят по проект, може да се чака ремонтът да стартира през лятото следващата година.

Припомняме, в региона на

Проблемът се изостри изключително мощно през август, когато имаше голямо скупчване на тирове, чакащи да преминат границата, което освен затрудняваше всекидневието в града, само че и създаваше предпоставки за произшествия.

Тогава от Министерство на вътрешните работи, МТ и Министерство на регионалното развитие се ангажираха с решаването на казуса. Бе въведен и проект, при който , с цел да няма струпване на опашки от тирове на сериозни места. Мярката обаче очевидно не е проработила, а пострадалите чакат последващи дейности на властта.
 Тапа от тирове блокира
Тапа от тирове блокира " Дунав мост " при Русе

Полицейски патрул пренасочва колите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР