Типично разузнавателна шпионска дейност в една черква, в която много

...
Типично разузнавателна шпионска дейност в една черква, в която много
Коментари Харесай

Веселин Вучков: Много да се внимава с новата КПКОМПИ

Типично разследваща шпионска активност в една църква, в която доста миряни са ходели да се черкуват. Това е било работа на контраразузнаването – да разбере какво се е случвало в този храм (Руската черква - бел.ред.). Така разяснява в студиото на Би Ти Ви проблема с изгонените шпиони в расо някогашният вътрешен министър Веселин Вучков.

Ние имаме служби, само че дали хората си правят работата по този начин, както го изисква законодателството, добави той.

Според него реформиране на службите у нас е наложително и върна лентата обратно. По думите му от 1990 до 2015 година българските служби са работили без закон. През 2015 година бяха признати редица закони за сигурността, въпреки и несъвършени. Още като вътрешен министър е имало диалози да се сътвори едно обединено интегрирано българско разузнаване, сходно на това, което има в Германия. Проведени са тогава доста диалози за сливане на военното и цивилното разузнаване с тогавашния президент Георги Първанов. Този диалог може да се възобнови, счита Вучков.

По думите му ДАНС също се нуждае от съответен диалог за реформи…Но и до момента няма явен отговор на въпроса за какво беше нуждно нейното основаване. Събраха се механично четири-пет структури. Трябва да се отговори има ли потребност от ДАНС в тази обстановка, разяснява някогашният вътрешен министър.

Той смята, че НСО също би трябвало да бъде реформирано. Оставането й към президента не е толкоз неприятно. Но непрекъснатото увеличение на обектите, които да се охраняват, за него не е резонно.

Според Веселин Вучков основаването на нова комисия, на която разпореждаме проверяващи функционалности би трябвало да се подходи доста деликатно. Той смята, че раздуването на новата КПКОМПИ не е нужно. Реално ние ще сътворяваме нови структури, вместо да поведем действителна война с корупцията.

Закрихме спецсъда и спецпрокуратурата, които се занимаваха с каузи, свързани с корупционни закононарушения. Сега ще вършим нови структури и ще веем флагове. Пресилвам нещата, с цел да не се повтори грешката със основаването на спецсъда и спецпрокуратурата. Така че да се внимава с новата КПКОМПИ, приключи коментара си Веселин Вучков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР