Типичният потребител на мобилен телефон докосва телефона си 2617 пъти

...
Типичният потребител на мобилен телефон докосва телефона си 2617 пъти
Коментари Харесай

Знаете ли по колко пъти на ден докосвате смартфона си?

Типичният консуматор на мобилен телефон допира телефона си 2617 пъти всеки ден, съгласно изследване на изследователската компания Dscout. Но това е единствено междинният консуматор: изследването откри, че рисковите консуматори на мобилни телефони – т.е. първите 10% – допират телефоните си повече от 5400 пъти дневно.

За да тестват предходно изследване, което откри, че потребителите на мобилни телефони минават през 150 сесии на мобилни устройства всеки ден, хората от Dscout наблюдаваха 94 консуматори на Android със специфичен инструмент, който регистрира всяко деяние на участниците в изследването, обвързвано с мобилно устройство, в продължение на 24 часа в денонощието за пет дни. Действия като писане, допиране и плъзгане по екрана на телефона се регистрират като „ допиране “.

Ливън Де Марез е движещата мощ зад годишното изследване на Digimeter, което мери цифровите трендове. За последното му издание малко под 3000 души бяха интервюирани по отношение на тяхното владеене и потребление на цифрови медии. Приложението MobileDNA, което мери в детайли потреблението на смарт телефони, също беше обвързвано с изследването.
`Знаете

В проучването се преглежда общото време, което хората прекарват на смарт телефона си. Преди пандемията това беше 150 минути дневно. Сега това се е повишило до приблизително 188 минути дневно.

Изследването на Dscout също по този начин откри, че междинните консуматори прекарват 145 минути на своите телефони и вземат участие в 76 телефонни сесии дневно.

Що се отнася до потребителите на iPhone , Apple неотдавна удостовери, че потребителите на устройствата си отключват телефоните си 80 пъти всеки ден. Това е към шест до седем пъти на всеки час.
`Знаете

Въпреки това, в този момент има почти толкоз сесии, колкото преди пандемията, те не престават по-дълго. Изследователите забелязали, че по време на сесия се образува по този начин нареченият „ трен “: да вземем за пример хората първо отключват телефона си, с цел да видят входящо известие в Whatsapp, по-късно отварят приложението си във Фейсбук, играят игра и така нататък

Така че без значение от желанията ви за смарт телефон, обстоятелствата ясно демонстрират: ние сме пристрастени към нашите мобилни устройства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР