Тимът на Модена, който финишира на 4-о място през изминалия

...
Тимът на Модена, който финишира на 4-о място през изминалия
Коментари Харесай

Алекс Николов е в полезрението на италиански гранд

Тимът на Модена, който финишира на 4-о място през миналия сезон в Суперлигата на Италия търси нови волейболисти, които да подсилят отбора.

Според Il Resto del Carlino Modena управлението на “жълто-сините ” се насочило твърдо към 18-годишният български посрещач, който стана Най-добър волейболист в колежанското състезание на Съединени американски щати през минали сезон, а с екипа на националния тим на България изигра доста мощни дуели в Лигата на нациите.

За почитателите в Италия името на Александър Николов не би трябвало да звучи непознато, откакто той е наследник на някогашния български национал и първенец на Италия с Тренто и Кунео Владимир Николов.
 Мартин Атанасов е посрещач №1 в Лигата на нациите, Алекс Николов е №3 Мартин Атанасов е посрещач №1 в Лигата на нациите, Алекс Николов е №3
Въпреки доста младата си възраст, Алекс Николов (205 см) към този момент нашумя със мощните си игри за мъжкия народен тим на България в Лигата на нациите.
 Бруно Резенде: Впечатлен съм от Алекс Николов! Играл съм против татко му Бруно Резенде: Впечатлен съм от Алекс Николов! Играл съм против татко му
Освен това 18-годишният посрещач стана международен вицешампион на Мондиал 2021 за младежи до 19 години, а с отбора на Лонг Бийч стигна до сребърните медали в колежанския шампионат на Съединени американски щати - NCAA.

Огромна рекомендация към управлението на Модена е дал олимпийският първенец с Бразилия от Рио 2016 Бруно Резенде, който се чака да е титулярен разпределител на Модена и през идващия сезон.

“След мачовете на Бразилия в “Арена Армеец ” в София се видяхме умерено с Бруно Резенде. Той не спря да ми приказва какъв брой е впечатлен от Алекс Николов и по какъв начин волейболист на 18 години може да демонстрира толкоз високо равнище на волейбол ”, съобщи някогашният национал Теодор Салпаров особено за Sportal.bg.

Името на Алекс Николов обаче не е единственото име, което се върти към тима на Андреа Джани.

Според Gazzetta di Modena то от клуба имат интерес и към посрещача на националния тим на Австралия Лоренцо Поуп.

Не е ясно по кое време Алекс Николов може да бъде притеглен в Модена, откакто на него му предстоят още 3 години образование в Лонг Бийч в Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР