„Тиквомедон”- традиционен Празник на тиквата стягат на 16 т.м. в

...
„Тиквомедон”- традиционен Празник на тиквата стягат на 16 т.м. в
Коментари Харесай

Тиквомедон с много забавления готвят в Горски извор 

„ Тиквомедон”- обичаен Празник на тиквата стягат на 16 т.м. в димитровградското с. Горски извор. Освен обичайния конкурс за най-голяма, най -красива и истинска тиква, уредниците, читалище " Пробуда-1896 " и кметството, афишират и още няколко съревнования.

Семейства с доста въображение ще вършат чучела от тикви в състезанието „ Мама,татко, аз и тиквата ".

Има предизвикателство и към кулинарите и майсторите в кухнята. Тази година обаче състезанието ще е с благотворителна цел. Всяко от ястията ще се продава против 5 лева, а събраните средства ще бъдат предоставени за разработване на диск на надарените деца от школата към читалището " Зора-Зорничка ", които ще бъдат посетители на празника.

Третият конкурс е за децата до 15 година,които ще покажат умелост в съревнование за апликация от листа на тематика „ Моята есен”.

Организаторите приканват всички производители на тикви от селото да се включат. В тези тежки времена не ни остава нищо друго с изключение на да се забавляваме дружно, споделя те. И допълват, че мястото е дворът на читалището, а часът 16, като ще се съблюдават всички ограничения за сигурност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР