TikTok трябва да се разглежда като още един вид тежко

...
TikTok трябва да се разглежда като още един вид тежко
Коментари Харесай

Инвеститор в OpenAI: TikTok е „програмируемият фентанил“ на китайските комунисти за манипулиране на американците

TikTok би трябвало да се преглежда като „ още един тип тежко китайско оръжие “ — споделя милиардерът Винод Хосла, който беше един от първите поддръжници на OpenAI.

Той поддържа насилственото отчуждение от платформата за обществени медии TikTok от китайската компания майка ByteDance. През март Конгресът одобри законопроект за възбрана на приложението в Съединени американски щати, в случай че не даде своите интервенции на локалните притежатели.

„ Нито аз, нито моята компания имаме какво да спечелим или загубим вследствие на този законопроект, само че виждам по какъв начин TikTok може да се трансформира в оръжие на задграничния съперник “ — написа Хосла в публикация за Financial Times (чрез Business Insider).

Хосла упрекна Китай, че поддържа двойни стандарти, защото китайските консуматори употребяват личния вид на TikTok, Douyin — където локалният закон лимитира лицата под 14 години единствено до 40 минути дневно.

„ Което е по-лошо — TikTok е програмируем фентанил, следен от Китайската комунистическа партия “ — споделя милиардерът.

Принуждаването на ByteDance да продаде TikTok, съгласно Хосла, би трябвало да „ попречи на задграничния съперник да управлява платформата “, който би могъл „ скрито да манипулира жителите на Съединени американски щати “ и „ да разпространява концепциите на китайските комунисти “.

„ TikTok употребява логаритъм, основан на модернизиран изкуствен интелект. И това е в ръцете на Китай “ — написа Хосла. „ Трябва да се отнасяме към тях по същия метод, по който се отнасяме към други оръжия, които съставляват опасност за националната сигурност “.

Хосла не е самичък в терзанията си по отношение на TikTok. Около трима на всеки петима, или 60%, от американците, интервюирани от Pew Research Center през 2023 година, споделят, че считат платформата за опасност за националната сигурност.

В своя годишен отчет за оценката на заканите, оповестен през март, американското разузнаване твърди, че китайска пропагандна група е употребила сметки в TikTok, с цел да се насочи към претендентите на Републиканските и Демократически партии по време на междинните избори през 2022 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР