TikTok обяви, че спира предаването на живо в Русия и

...
TikTok обяви, че спира предаването на живо в Русия и
Коментари Харесай

Руската цензура удари и TikTok

TikTok разгласи, че стопира предаването онлайн в Русия и лимитира качването на нови видеоклипове в отговор на новия закон на Русия, който заплашва затвор до 15 години за разпространяване на „ подправени вести “, заяви АП.

Нашият максимален приоритет е сигурността на нашите чиновници и нашите консуматори и в светлината на новия съветски закон за „ подправените вести “, ние нямаме различен избор с изключение на да спрем предаването онлайн и новото наличие към нашата видео услуга в Русия, до момента в който преглеждаме следствията от този закон.

Нашата услуга за известия в приложението няма да бъде наранена. Ще продължим да оценяваме изменящите се условия в Русия, с цел да определим по кое време можем изцяло да обновим услугите си, като сигурността е наш главен приоритет, показват от TikTok.

Законът за „ подправените вести “ към този момент имаше необятно публикувани последствия. Би Би Си, Canadian Broadcasting Company и Bloomberg News обявиха в петък, че техните публицисти стопират работата. CNN, CBS News и ABC News стопираха излъчването си в Русия, а други новинарски организации краткотрайно стопираха да разгласяват авторски материали от своите публицисти в Русия, заяви в. „ Гардиън “.

Русия също блокира напълно Фейсбук в петък като знак за възмездие към обществената платформа, която преди този момент ограничи материали от държавните медии на Русия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР