Тихомир Маринов © Надежда Чипева Още по темата Руслан Папазян:

...
Тихомир Маринов © Надежда Чипева Още по темата Руслан Папазян:
Коментари Харесай

Тихомир Маринов: Има много възможности да помогнем на инвеститорите чрез технологиите

Тихомир Маринов

© Надежда Чипева Още по тематиката
Руслан Папазян: За В2В промишленостите огромната смяна е в маркетинга

Управителят на " Трелеборг сийлинг солюшънс България " пред " Капитал "
29 дек 2017 В навечерието на новата година се срещаме онлайн с бизнес клиентите на " Капитал " в друг формат събития с обща тематика Digital Transformation. Заедно с тях търсим отговорите на въпросите по какъв начин цифровите технологии въздействат на бизнеса им и по какъв начин трансформират производството, услугите, методите за продажба, създаването на нови артикули.

Тихомир Маринов е шеф на EXE Construction, консултантска компания в областта на строителството и парцелите. Компанията дава изцяло ръководство в построяването на търговски и промишлени обекти, жилищни комплекси, както и построяването на профилирани електрически и водоснабдителни системи за внедряване в строителните планове.

Как се трансформира вашият бизнес през последните години?
- Пазарът постанова потреблението на високотехнологични планове от чужбина. Например жилищни здания, небостъргачи, каквито няма досега в България. За да го създадем, започваме с един план, основан в чужбина, и го обработваме по този начин, че да дава отговор на европейските стандарти. След това го изпълняваме според стандартите и за целия този развой използваме технологии.
Ако мога да го сравня с автомобилостроенето – един автомобил, който е създаден през последната година, в случай че се съпостави с създаденото 5 години обратно и през днешния ден, разликата е осезаема. Това се случва и в строителството на здания.



С какви проблеми се сблъсквате във вашия бизнес, по какъв начин се справяте с провокациите?
- Предизвикателството е да използван поставената технология с най-новите хрумвания и да я съвместим с остарялата нормативна база в България. Успяваме с общи старания да въведем последните равнища на технология според европейските и българските стандарти. Според мен те вървят ръка за ръка и това не са проблеми, а задания, които решаваме в придвижване, част от процеса. Има правила и когато се съблюдават, всичко върви леко и всички се усещат добре.

Колко време лишава да се осъществя един план?
- От концепцията до реализирането според от мащаба. Може да отнеме и половин година, може да отнеме и 3 години според от това, което се прави. За една жилищна постройка до покрив лишава година и половина най-много, до момента в който за един мол поради спецификата му се дава по-голям период за създаване.

Какво следва във вашия бранш?
- Инвеститорите, които строят в Близкия изток или Западна Европа, или на някое друго място, са разнообразни. Инвеститорът е мечтан във всяка страна. Проблемът е, че те идват в България с едни упования, а няма кой да ги съветва. Това е една ниша. В България липсват експерти, които да оказват поддръжка в процеса по строителството.

В Пловдив се развива един неповторим бизнес сега - индустриални паркове кипят от развиване и се строи доста. Като цяло бизнесът пораства с цялостна мощ. В жилищното строителство има закъснение. Има търсене, само че няма толкоз предложение, което да задоволи търсенето. Има доста благоприятни условия да помогнем на вложителите посредством технологиите да влагат самоуверено.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР