Thinkstock ...

Thinkstock</TD
Агенция ТАСС първа от световните медии открива свое постоянно представителство
Коментари Харесай

Медиите ще бъдат представени и в Космоса! Кой ще е първият кореспондент?

Thinkstock
Първият сътрудник на ТАСС в орбита ще бъде космонавтът от Роскосмос Александър Мисуркин. Той ще споделя за живота и работата на станцията, а излъчените от него вести ще могат да се четат в осведомителните запаси на организацията. Снимките и видеоматериалите ще бъдат оповестени на уеб страницата и на формалните ѝ страници в обществените мрежи.

Днес е подписан Меморандум за съдействие, който планува реализирането на взаимния план сред ТАСС и Роскосмос.

Според генералния шеф на ТАСС Сергей Михайлов, организацията постоянно се е стремила да бъде там, където се случват новините.

" По-рано се ограничавахме с нашата планета. ТАСС участва във всички райони на Русия и допълнително от 60 страни, а през идващите години броят им ще се усили. Решихме, че в този момент Космосът може да стане обект на нашата осведомителна агресия и съм щастлив, че съдействието ни с държавната корпорация " Роскосмос " се реализира толкоз бързо и хармонично ", сподели генаралният шеф на ТАСС Сергей Михайлов.

Михайлов акцентира, че чака с неспокойствие репортажите и впечатляващите фрагменти от орбита.

Директорът на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин изрази убеденост, че откриването на кореспондентски пункт на ТАСС на Международната галактическа станция ще даде опция повече хора да научат за достиженията на съветската космонавтика, за работата на космонавтите в орбита, за научните опити, които се организират там, както и за спецификата на галактическите полети.

Мисуркин ще излети в космоса на 8 декември с кораба " Союз МС-20 " дружно с японския милиардер Юсаку Маезава и неговия бизнес сътрудник и кино продуцент Йозо Хирано. Преди полетът от Байконур космонавтът ще получи уверение за специфичен сътрудник на ТАСС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР