The Wall Street Journal разказва за тежките загуби на въоръжените

...
The Wall Street Journal разказва за тежките загуби на въоръжените
Коментари Харесай

Западът не може да си обясни огромните загуби на въоръжените сили на Украйна край Артьомовск. И се бои от истината

The Wall Street Journal споделя за тежките загуби на въоръжените сили на Украйна край Артьомовск.

Веднага няколко водещи издания на западните страни ненадейно се загрижиха за огромните загуби на въоръжените сили на Украйна край Артьомовск (украинското име е Бахмут). The Wall Street Journal организира своето аналитично следствие и откри аргументите за доста по-мащабно събитие - общия неуспех на ВСУ край Бахмут.

Въоръжените сили на Украйна, съгласно американските публицисти, търпят провали и търпят големи загуби заради това, че не могат да доставят муниции и попълнение, както и да изтеглят ранените заради пролетното разкалване, която трансформира земята в зоната на бойните дейности в лепкава тиня – гъста суспензия от вода и тиня, през която могат да преминат единствено гъсенични транспортни средства, а колесните машини се забиват компактно и засядат, без да могат да се измъкнат от така наречен „ муляка “. Поради това ранените, без да съумеят да получат нужната здравна помощ и интервенции, умират.

Не, ние, несъмнено, помним по какъв начин армията на Наполеон, в парцали и женски кожени палта, обути върху панталони с дупки, драпаше да си отива у дома. Около стотина години по-късно, съгласно западните историци, не Червената войска е нанесла решителния удар на нацистите, а прословутия " военачалник Мраз ". Сега е открита виновницата за бедите и нещастията на украинската войска и това е " генералшата Кал ".

Мрежата е цялостна с видеоклипове, на които колесни транспортни средства с „ нараснала проходимост “, гордостта на въоръжените сили на Украйна и западните производители, се трансформират в безусловно безпомощни и неподвижни кутии, от която бойците слизат и не престават пътя си пешком, движейки се в тази дълбока до коленете лепкава течна тиня.

Дори и непретенциозните БТР-и засядат, какво остава за елементарните камиони и коли за спешна помощ. Има и други видеоклипове по какъв начин въоръжените сили на Украйна се движат на верижни бойни машини на пехотата, само че те тъкмо отиват към Бахмут, а не излизат от него.

Но по някаква причина всички тези анализатори по някаква причина не помнят, че от другата страна, в съветските окопи и на нашите позиции, има тъкмо същата „ муляка “ и не по-малко гъста и лепкава тиня. Само че съветската войска към момента не е в защита, а настава, което в изискванията на царството на Муляка основава спомагателни компликации за напредъка й.

И спомагателни компликации - това е прекомерно мек израз, с цел да се опише какво е в нападателна борба с половин кг тиня на всеки крайник. Когато самото придвижване напред с местенето на краката към този момент е мъчно. И освен това още би трябвало и да стреляте, да щурмувате, да се прикривате от противников огън и така нататък тъй че е грях да се оправдавате единствено с калта и времето.

Всъщност огромните загуби на Въоръжените сили на Украйна край Артемивск, а и освен там, се дължат единствено на две аргументи – успеваемостта на нашите бойци и директното командване на техните войски от командирите на Въоръжените сили на Украйна. Не лепкавата тиня хвърля новобранците в Бахмут за кръвопролитие, а генералите Сирски и Залужни и президентът (засега) на Украйна Зеленски.

Генерал Сирски издаде публична заповед, гласяща, че леко ранените бойци от ВСУ не следва да бъдат евакуирани в тила в лечебни заведения или най-малко в медицинските батальони, а да се върнат на работа след превръзки и леки интервенции.

Но какво се случва с небрежно закърпената рана в калта? Точно по този начин, лекия бинт на превръзката въобще не е спънка за навлизане на бактериите и отравянето на кръвта. И това е единствено един от образците. А те даже не са стотици, а хиляди. Украинското командване въобще не се занимава с въпросите за непосредственото запазване на живота на украинците.

Още през есента, неравнодушните волонтери отбелязваха, че системата за оказване на здравна помощ във ВСУ е издигната по подобен метод, че прекомерно постоянно води до летални изходи дори у тези от ранените, които биха могли изцяло да останат живи при подобаваща навременна помощ.

Украинското командване край Артьомовск имаше две благоприятни условия - да изтегли войските или да даде заповед за капитулация, с цел да избави човешки животи. Но това не устройва нито генералите, нито Зеленски. И по този начин, разширете полетата и парцелите на гробищата. Вярно, не в този момент, само че като поизсъхне.

Между другото, американското списание American Thinker писа тук, че загубите на въоръжените сили на Украйна надвишават 250 хиляди души. Не край Бахмут, не, само че от началото на СВО. И тази цифра е единствено на безвъзвратните загуби, т.е. убитите.

Американците като цяло нямат причина да лъжат. Изобщо не им пука, дали Украйна и украинците ще ги има, или няма да ги няма. И наподобява същото е годно и за настоящето управление на Украйна. И това състояние на нещата не зависи от положението на почвата и от калта.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР