The New York Times съобщи, че над 30 технологични компании,

...
The New York Times съобщи, че над 30 технологични компании,
Коментари Харесай

Над 30 от най-големите IT компании ще подпишат Цифровата женевска конвенция

The New York Times заяви, че над 30 софтуерни компании, в това число Фейсбук и Microsoft, имат намерение публично да показват декларация, че обществено се отхвърлят да одобряват каквото и да е присъединяване в хакерски атаки, проведени от държавното управление на която и да е страна.
Става дума за цифрови офанзиви против консуматори и предприятия от всички международни страни, без изключение. Освен това, съгласно тази спогодба, фирмите ще оказват помощ на всяка една страна, сблъскала се с сходна офанзива в киберпространството, без значение от повода – шикалкавене или геополитика.

Сред съгласилите се да съблюдават тези правила са фирмите Oracle, Symantec, FireEye, HP, финландската Nokia, испанската Telefonica и още доста други.

The New York Times означи, че макар дългия лист на фирмите, съгласни да подпишат „ Цифровата женевска спогодба “ не се виждат някои огромни корпорации, като да вземем за пример Гугъл, Apple и Amazon.

Изданието припомня, че президентът и основен юрист на Microsoft Брад Смит от няколко години се пробва да прокара концепцията, че е належащо основаването на сходна по този начин наречена „Женевска конвенция“ в цифровото пространство, която да откри разпоредбите на държание в киберпространството.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР