The Guardian представи нови доказателства“ за доставки на оръжия от

...
The Guardian представи нови доказателства“ за доставки на оръжия от
Коментари Харесай

The Guardian представи нови „доказателства“ за доставки на оръжия от КНДР за Русия

The Guardian показа нови „ доказателства “ за доставки на оръжия от КНДР за Русия. Изданието показва, че английските управляващи са изпратили „ доказателства “ в Организация на обединените нации.

Твърди се, че става дума по-специално за фотоси, които демонстрират по какъв начин съветски кораби се товарят в едно от пристанищата на Северна Корея.

Съобщава се, че те могат да бъдат направени сред октомври и декември 2023 година По-рано западните страни упрекнаха КНДР, че сякаш е доставяла на Русия артилерийски снаряди и ракети.

Организация на обединените нации, по искане на Обединеното кралство, евентуално ще организира следствие по този въпрос, се показва в публикацията. Военното разузнаване сочи липса на информация какво тъкмо съдържат контейнерите.

Унгария счита изказването на западните страни за прехвърлянето на ракети от Русия на КНДР за голословно

Вестникът отбелязва, че три съветски кораба са влезнали в севернокорейското пристанище. Твърди се, че двама от тях са разпознати от центъра на Royal United Services Institute, а различен от самостоятелния информативен портал NK News.

Отбелязва се, че по-рано Съединените щати са присъединили тези плавателни съдове в санкционния лист.

По-рано РИА Новости, базирайки се на изказване на Европейската работа за външна активност, заяви, че Европейският съюз осъди изстрелването на балистична ракета, осъществено на 14 януари от севернокорейските военни

Източник: Rambler,  превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР