The Economic Times съобщи, че Google разработва нов смартфон от

...
The Economic Times съобщи, че Google разработва нов смартфон от
Коментари Харесай

Google може да пусне среднобюджетен смартфон Pixel през лятото

The Economic Times заяви, че Гугъл създава нов смарт телефон от серията Pixel. За разлика от предходните модели, устройството ще бъде среднобюджетно. Сайтът твърди, че за това са говорили четири топ-мениджъра по време на бизнес срещи, които са минали в Малайзия, Англия и Съединени американски щати в последния месец.

Среднобюджетният Гугъл Pixel би трябвало да бъде пуснат в продажба „около юли или август“. Той е Предназначен преди всичко за „чувствителните към цените страни като Индия“. Телефонът ще бъде част от самодейността на Гугъл Hardware за стартиране на устройства в Индия — по-късно там би трябвало да стартира да се продава Pixelbook, Гугъл Home и Гугъл Home Mini.

Не е известно обаче ще излезе ли среднобюджетния смартфон на Гугъл и в останалите страни. Въпреки това, в обявата се споделя, че компанията ще пусне и флагманът Pixel 3, който ще може да се купи към октомври.

Във всеки случай, стартирането на Pixel най-малко в една нова страна ще бъде знак за това, че калифорнийският колос се движи напред. Pixel 2 XL публично е наличен единствено в осем страни, до момента в който Samsung Galaxy S9 се продава в 110.

Гугъл от дълго време „гледа“ към Индия, както и към нейния пазар, който е преференциален за развиване на бизнес. В момента, единствено 30% от жителите на страната имат достъп до Интернет. Също по този начин си заслужава да се означи, че през май компанията анонсира операционната система Android Go за телефоните с по-малко от един гигабайт оперативна памет.

По-рано The Economic Times не един път популяризира клюки, които по-късно се потвърждаваха. Например, уеб сайтът ни описа за месинджъра Гугъл Allo, а също по този начин разкри детайлности и за самодейността Android One. Освен това, The Economic Times от време на време написа и бележки на самия основен изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР