tg24.sky.it 66% от болничните легла за неусложнени пациенти с коронавирус във

...
tg24.sky.it
66% от болничните легла за неусложнени пациенти с коронавирус във
Коментари Харесай

66 % от леглата за пациенти с коронавирус във Варна са заети

 tg24.sky.it 66% от болничните кревати за неусложнени пациенти с ковид във Варна са заети. Морската столица е измежду градовете с максимален напън върху системата, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на обичайния седмичен брифинг, оповестява Дарик.

Другите градове в сходна обстановка са Шумен – 132 %, Габрово – 95 %, Търговище – 82 %, Русе – 77 %, Разград – 71 %, Благоевград – 61 %, Пловдив и Перник – 60 %, Пазарджик – 59 %, Бургас – 56 %.

За цялата страна заетостта на леглата за неинтензивни пациенти е 46%, а за интензивни - 25 %. 

" Ситуацията в страната е усложнена, виждаме, че ограниченията не се съблюдават. Съществува мнение, че с тези ограничавания влияем на свободите на хората. Нямаме твърда основа, върху която да стъпим. Този вирус, в случай че се държеше като грипа, в случай че се държеше по този начин, лятото трябваше да изчезне. Ето това е обстановката, в случай че хората не имат вяра на страната, в случай че продължава да се насажда мнението, че българските лекари са безотговорни, че са убийци в бели престилки, няма да стигнем до на никое място. Това е обстановката, още веднъж има съмнение ", съобщи проф. Костадин Ангелов. 

Всички области у нас са в алената зона, а България се намира на трето място в Европейски Съюз и на второ място на Балканите по смъртност. Страната ни се подрежда на 13 място в Европейски Съюз по заболеваемост с 658 на 100 000.

" В момента се намираме в обстановка, в която би трябвало да вземем решение. Или като общество съблюдаваме ограниченията такива каквито са, или прекосяваме към по-строги ограничения, такива каквито има в света. Третият вид е да има доста изгубени животи ", добави основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР