Тези прехвалени“ и здравословни“ неща са скъпи и безполезни.В последните

...
Тези прехвалени“ и здравословни“ неща са скъпи и безполезни.В последните
Коментари Харесай

Безсмислените продукти – една по-различна гледна точка

Тези „ прехвалени “ и „ здравословни “ неща са скъпи и безполезни.

В последните години пазарът на здравословни артикули е натоварен от екзотични и преекспонирани в рекламата храни, питиета и добавки. Всички знаем, че множеството от тях са със съмнителни качества и тяхната ненадминатост е в действителност маркетингов трик.

Разбира се, че здравето ни зависи от това какво ядем и пием, само че дано не забравяме, че не постоянно скъпо и екзотично значи здравословно.Вижте защо е безсмислено да харчите парите си съгласно сертифицирания диетолог Енди Белати.

Фрешове

По време на изстискването от зеленчуците и плодовете се отделят нишки, които са главните ингредиенти в техния състав. Остава главно захарта. А високото наличие на захар с ниско наличие на белтъци ще ви накара да почувствате апетит и води до спадове в настроението. В края на краищата даже може да загубите мускулен тонус. Ако желаете да се наслаждавате на плодовете – просто ги яжте.

Продукти без глутен

Глутенът самичък по себе си мъчно може да се каже, че влияе на организма. Продуктите без глутен имат прехвалена популярност и безпричинно висока цена. Преди да си похарчите парите за тях е добре да минете консултация с доктор, който да удостовери след съответните проучвания, че в действителност имате проблем с глутена.

Бадемово мляко

Сред другите възможности на млечните артикули, бадемовото мляко е едно от най-популярните. Но този артикул на процедура не съдържа никакви хранителни субстанции. В бадемовите ядки има доста белтъци, само че в чаша бадемово мляко бадемът е едвам 2%. Ако търсите опция на кравето мляко, по-добре изберете соевото, то се приближава до оригинала най-вече.

Мюсли

Мюслите са богати на захари и калории (около 600 за една чаша). Да изядете една такава чашка се равнява на два сандвича с пуешко и гауда или на четири пълнозърнести хлебчета.

Омлет от белтъци

Омлетът единствено от белтъци е ултра съвременна закуска в последно време. Влиза в състава на доста режими, а и хората са наплашени, че жълтъците качват неприятния холестерол и ще умрат от инфаркт, в случай че ядат цели яйца. Учените опровергаха тази лъжлива информация. Жълтъкът на яйцето не оказва кой знае какво въздействие върху равнищата на неприятния холестерол. Съветът е: хапвайте си естествен омлет, в случай че желаете да е диетичен, направете го в незалепващ съд без лой.

Бутилирана вода

С дребни изключения, водата от водопроводната мрежа става за пиянство. Не е нужно да се дават пари за минерална в стъклени бутилки и напълно не – в пластмасови. Напълнете си в стъклена кана вода от чешмата и я пийте в продължение на деня.

Разхлабващ чай

Натровили ли сте се с нещо? Или сте препили с алкохол? Не е нужно да си купувате разхлабителен чай. Организмът си има лична система за разчистване, състояща се от черен дроб и бъбреци. Ето за какво не е наложително да похарчите пари за слабитени за детокс на организма. Пийте доста вода, повтаряме – чиста вода.

Кокосово масло

Кокосовото масло на практика е идентично с маслиновото по наличие на калории и мазнини. Но връзката сред наситени и здравословни мазнини е напълно друга. В чаена лъжичка зехтин има към 1 грам наситени мазнини и 10 г здравословни мазнини. А в чаена лъжичка какосово масло няма това съответствие. Употребата на наситени мазнини покачва риска от диабет вид 2 и равнището на холестерола в кръвта.

Хималайска розова сол

Розовият цвят на солта демонстрира, че тя съдържа стоманен оксид, неголямо количество калций, калий, желязо и магнезий. Но нормално, в всекидневието си, ние одобряваме тези субстанции и от другите артикули. Така че е неефикасно да се използва тази сол, с цел да се извлече някаква изгода от нея.

Енергийни питиета

За да си възстановите силата не е наложително да тъпчете вода, захар, стабилизатори и оцветители в скъпо кенче. Преди подготовка е по-полезно да се пие доста вода и да се изяде 20 г белтък.

Инфо: https://spisanie8.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР