Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от

...
Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от
Коментари Харесай

България на крачка от зеления списък за туризъм на Обединено...

Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от зеления лист, не са длъжни да се карантинират за 10 дни след идването си

Дестинациите, които дават отговор на критериите, употребявани от държавния взаимен център за биосигурност в Обединеното кралство, могат да бъдат добавени към листата без карантина по време на актуализацията за пътешестване в четвъртък, оповестяват медиите на Острова.

Други 12 страни - в това число Италия и България - могат да бъдат добавени към държавния зелен карантинен лист тази седмица, демонстрира разбор на формалните данни.

Дестинациите, които биха станали жизнеспособни разновидности за неимунизираните туристи, имат задоволително ниски случаи на Covid, с цел да отговорят на критериите, избрани от държавните учени.

Нивата на имунизация, рискът от разновидности на ковид и опциите за тестване в страните също са на равнища, които биха оправдали включването.

" Потенциалните допълнения, формирани от Робърт Бойл, някогашен пълководец на BA, който преди тъкмо е планувал промени, биха нараснали зеления лист до 39. Германия, Канада, Австрия, Латвия, Литва, Полша, Швейцария, Словакия, Хонконг и Тайван също са измежду страните, които могат да бъдат добавени ", разяснява Бойл.

Тези, които се връщат в Обединеното кралство от страни от зеления лист, не са длъжни да се карантинират за 10 дни след идването си.

Настоящите дестинации за отмора в листата включват Малта, Мадейра и Балеарските острови Майорка, Менорка и Ибиса. Следващата актуализация на държавното управление по отношение на разпоредбите за пътешестване ще се състои в четвъртък.

Миналата седмица Борис Джонсън разгласи, че от 19 юли хората, които са получили две дози коронавирусна ваксина, няма да се нуждаят от карантина, откакто се върнат от една от 140-те страни, които сега са в оранжевия лист.

Тъй като обнадеждените пасажери усилиха резервациите в самолетните компании с 400% след известието, Съюзът на имиграционната работа предизвести, че " големият брой " идващи пасажери - и дефицитът на чиновници на граничните сили - може да докара до шестчасови опашки на летищата в пиковите часове.

Зелените страни би трябвало да имат невисок вариативен риск, степен на зараза при или по-ниска от 20 на 100 000 души, позитивна проба от 1,5% или по-малко.

Бойл разяснява пред Telegraph, че държавното управление може да избере да не прибавя повече зелени страни към листата заради облекчаването на рестриктивните мерки за страните от оранжевия лист. " Напълно допустимо е политиците сами да се стремят да минимизират измененията в листата ".

" Тъй като Делта разновидността води до нарастване в случаите по целия свят, те могат да бъдат изключително внимателни във връзка с прекосяването от оранжево към зелено, което може да се наложи след това да се промени. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР