Тези дни нашето внимание е съсредоточено в Близкия изток. Никой

...
Тези дни нашето внимание е съсредоточено в Близкия изток. Никой
Коментари Харесай

Зеленски пред НАТО: Украйна и Израел са изправени пред едно и също зло

" Тези дни нашето внимание е концентрирано в Близкия изток. Никой не може в миналото да не помни какво направиха терористите в Израел… Хиляди ракети против мирни градове. Стрелба по хора в коли по пътя. Мъже, дами, деца. Никой не бе пощаден. Улици, покрити в кръв. Заложници… Самите терористи предоставиха на света записи на своите зверства и се гордеят с тях. Жени бяха бити. Възрастни хора бяха отвлечени от домовете си. Отвлечени деца. И ние към момента не знаем какъв брой хора са били хванати и брутално отведени от терористите… Те даже се пробваха да унизят мъртвите, като се подиграха с телата им ", сподели Зеленски, представен от Укринформ, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Той акцентира, че самите израелци – израелски публицисти, които са били в Украйна, в Буча, в този момент споделят, че са станали очевидци на същото зло там, където е била Русия. " Същото зло и единствената разлика е, че има терористична организация, която атакува Израел и има терористична страна, която атакува Украйна… Обявените планове са разнообразни, само че същността е една и съща… Виждате го… Виждате същата кръв по улиците. Виждате същите надупчени от патрони цивилни коли. Виждате същите тела на хора, които са били измъчвани ", уточни украинският президент.

 

Според него най рискови са две неща. Първо: шокиращата наслада на подкрепяните от страната съветски пропагандисти, нарекли " титли " деца, които в този момент са заложници на терористите в Газа. И второ - поддръжката за това, което се случва.

 

Зеленски сподели още, че Иран не може да каже, че няма нищо общо с това, което се случва в Украйна, в случай че продава дронове " Шахед " на Русия. По думите му Иран не може да каже, че няма нищо общо с това, което се случва в Израел, в случай че негови публични представители афишират, че поддържат това, което се случва в Израел.

 

" Виждаме кой на този свят се пробва да размени силата на интернационалните закони с ужаса на кръвопролитието и бедствията. Виждаме чии умишлени вложения в гнет унищожават живота на разнообразни нации в голям регион от Беларус до Мали. Виждаме това. И би трябвало да действаме. Обединени! ", акцентира той.

 

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка формация " Хамас " предприе офанзива против Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и направиха масиран ракетен удар. Повече от 700 души бяха убити при офанзиви на " Хамас " в Израел. Сред убитите има и жители на Украйна. Израел публично разгласи положение на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 година.

 

Какво знаем на третия ден -

 

ФрогНюз

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР