Тези 300 хил. лв. представляват по-малко от 5% от този

...
Тези 300 хил. лв. представляват по-малко от 5% от този
Коментари Харесай

И зам.-министър намекна за журналистическа тенденциозност за оставката на Николай Петров

Тези 300 хиляди лева съставляват по-малко от 5% от този тип консумативи купени от ВМА . Коя е тази неучтивост или спекулация, при която Явор Цонев (бел. ред. - де факто зетят на досегашния здравен министър) взе участие с името си, и която е по най-ниска цена? Обществената поръчка е била за 1,7 млн. лв., само че индикативни, а де факто Явор Цонев е продал ортопедични консумативи за 300 000 лв. за 3 години . Това изясни заместник-министърът на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков по абсурда с публичните поръчки във ВМА, които костваха главата на здравния министър проф. Николай Петров.
Вероятно проф. Петров е знаел, че Явор Цонев е живеел с щерка му, само че компанията на господин Цонев е предходна през същата процедура, през която и другите компании. Всички поръчки по времето на проф. Петров отпред на ВМА бяха с лимитирани разноски , разясни зам.-здравният министър пред Нова телевизия, като обаче добави, че самият той тогава не е работил в болничното заведение , сподели още Ненков пред Нова телевизия.
Той добави, че е бил срещу оставката му, само че " само че вие видяхте, че материалът беше афектиран ". Ненков добави, че ще бъде забавно дали откакто прокуратурата се произнесе по случая, " ще има някой самоуверен публицист, който да каже, че няма закононарушение. Беше доста хубаво показана от журналиста (бел. ред. - Петър Нанев), знаете, че една информация може да бъде показана по няколко метода. "
По-рано в изявление за Българска национална телевизия заместник-министърът на опазването на здравето добави, че проф. Петров е " понижил разноските на ВМА с милиони, на нас всички данъкоплатци е икономисал милиони. " По думите му " електронният търг за медикаментите ще бъде стартиран към този момент единствено за онколекарствата, с цел да се види ще работи ли. "
Помолен да разяснява вероятните разновидности за идващ министър на опазването на здравето Ненков даде следните оценки:
" Петър Москов – натрупа опит, имаше един гръмък мандат, за какво не? Генчо Начев – умел и интелигентен човек, ще му отива. Костадин Ангелов също натрупа опит. Даниела Дариткова – това е чисто политическо предопределение. Тя от доста време е в тази политическа игра, този опит бил потребен. Като заместител не бих останал, аз съм част от екипа на проф. Петров. "
Ненков заяви, че досега с него не са водени диалози за министерския пост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР