Тези 12,5 тона сладолед, за производството, за който е използван

...
Тези 12,5 тона сладолед, за производството, за който е използван
Коментари Харесай

Възможно е да пуснат в продажба сладоледът с фипронил

Тези 12,5 тона сладолед, за производството, за който е употребен яйчен прахуляк с фипронил, може и да бъдат пуснати в продажба, в случай че се потвърди, че количеството фипронил в него е под 0,005. Това стана ясно в утринния блок на Нова телевизия от доктор Камен Николов от Българската организация по сигурност на храните

"Има правилник от 2014 година, съгласно който в случай че в подготвен артикул или в суровина количеството на фипронил е под 0,005, той не е рисков за потребителя. Производителят на сладоледа би трябвало за лична сметка да направи разбор на този подготвен артикул и в случай че резултатът е под тази граница, ние ще освободим стоката за свободна реализация. Тъй като към момента нямаме този резултат, стоката стои под забрана ", заяви в студиото на „ Здравей, България “ доктор Камен Николов.

„ В Европа няма нито един случай на потърпевши консуматори. Световната здравна организация дефинира този инсектицид като умерено отровен. За него няма нито долна, нито горна граница за токсичност”, заяви той и акцентира: „ Нисък е рискът за потребителите”.

„ БАБХ не е проспала случая “, съобщи още доктор Николов по отношение на упреците, че България се е задействала доста по-късно от останалите европейски страни. „ БАБХ не е проспала случая “, съобщи още доктор Николов по отношение на упреците, че България се е задействала доста по-късно от останалите европейски страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР