Тейлър Фриц не скри огромното си разочарование, след като отстъпи

...
Тейлър Фриц не скри огромното си разочарование, след като отстъпи
Коментари Харесай

Губейки едва 9 точки във втория сет: Фриц разгроми тенисиста, който отстрани бивш шампион

Тейлър Фриц не скри голямото си отчаяние, откакто отстъпи в извънредно оспорвана  трисетова борба от Яник Синер на четвъртфиналите в Индиън Уелс и по този начин не съумя да отбрани своя трофей. Впоследствие международният номер 10 показа, че не ненавижда нищо повече от това да губи в крайните етапи на огромните шампионати и се усеща сломен, само че очевидно в точния момент е намерил сили да тушира страстите си, тъй като през днешния ден изигра съвсем съвършен мач на старта в Маями и не остави шансове на Емилио Нава - 6:4 6:1.

Участващият с " уайлд кард " играч реализира гръмка победа в откриващия кръг, отстранявайки някогашния първенец Джон Иснър, единствено че през днешния ден деветият подложен не му остави никакви шансове и го надделя за по-малко от час игра, оформяйки извънредно любопитен конфликт с Денис Шаповалов в 1/16-финалите на надпреварата.

Двубоят започва чудесно за новобранеца, който проби още в първия гейм, само че Фриц отговори със мълниеносен рибрейк и оттова насетне беше безукорен на лично подаване. Нава също не му отстъпваше и впечатляваше с равнището си на сервиране, но цялата му убеденост се изпари, когато му се наложи да подава за оставане в сета и по-вискоранкираният състезател прибави частта към актива си.

Вторият сет се трансформира в истински тенис рецитал от страна на някогашния първенец в Индиън Уелс, за който не представляваше никаква компликация да се откъсне напред с 5:0 и въпреки международният номер 182 да се разписа в резултата, то възможностите му за поврат бяха извънредно оскъдни и Фриц затвори частта, губейки едвам девет точки в нея.

Taylor Fritz looked sharp in his first match. 6-4, 6-1 over Emilio Nava

Bullied the young American after a competitive first set. Hitting huge off both wings and giving no free points. His movement continues to improve.

A contender. Rocking the new Radical
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР