ТЕЦ „Варна“, чиито мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС

...
ТЕЦ „Варна“, чиито мажоритарен собственик е почетният председател на ДПС
Коментари Харесай

Спряха доставките на газ за ТЕЦ Варна

ТЕЦ „ Варна “, чиито мажоритарен притежател е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, дължи 24 млн. лева на Булгаргаз и компанията му спря доставките на природен газ, написа

Ръководството на ТЕЦ-а, отпред на което е някогашният министър на превоза Данаил Папазов, прецизира, че са спрели работа през октомври поради скъпото гориво. За 1 мегаватчас ток се заплащат над 400 лева за природен газ плюс 20 лв. за въглеродни излъчвания.

„ Топлоелектрическа централа „ Варна “ пуска търгове на платформата за двустранни контракти за 70 мегавата базов товар и тази сряда. Ако се намерят купувачи, тецът ще бъде пуснат още веднъж “, отбелязва Папазов. По думите му централата, която съставлява и ръководи, е измежду най-ощетените, тъй като е измежду дребното енергийни мощности, които не получават помощи отникъде.

„ Нищо сензационно не се е случило “, разяснява Николай Павлов, изпълнителен шеф на Булгаргаз. Горивото на ТЕЦ-а е било пуснато предходната седмица, защото са били издължени 10 млн. лева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР