ТЕЦ Брикел ще продължи да работи. Това реши Административният съд

...
ТЕЦ Брикел ще продължи да работи. Това реши Административният съд
Коментари Харесай

Съдът пусна ТЕЦ-Брикел да дими над Гълъбово -

Топлоелектрическа централа " Брикел " ще продължи да работи. Това реши Административният съд в Стара Загора, като анулира заповедта за прекъсване на индустриалната активност на предприятието , заяви БНР.

Принудителната мярка беше наложена на 29 юли от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора след инспекция на към този момент някогашния министър председател Кирил Петков и екоминистъра Борислав Сандов.

Спирането на активността на ТЕЦ-а бе преди броени дни от Сандов.

" Затваряме Топлоелектрическа централа " Брикел ", тъй като не дава отговор на екологичните условия, на европейските правила и на българското законодателство. Днес ТЕЦ-ът ще бъде осведомен с документи, че би трябвало да изключи котлите и да чака пломбиране на инсталацията ", изясни той в един от последните дни на кабинета " Петков ".

Сандов добави, че ТЕЦ-ът може да продължи да създава брикети, както и да зарежда с парно и топла вода Гълъбово и след прекъсване на мощностите за произвеждане на ток. 

OFFNews разгласява поразителен роман на жителя на Гълъбово, която написа, че в града се стеле лоен и черен прахуляк, в очите влиза пепел, а в зъбите хрупа въглища.   

През юли Сандов и Кирил Петков направиха изненадваща инспекция на централата. Tогава те обясниха, че са станали очевидци на " мощно притеснителни констатации ", макар че потенциалът на ТЕЦ-а е бил понижен до 20%. Кирил, че " Брикел " ще бъде затворена поради " умопомрачаващи нарушавания ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР