ТЕЦ Бобов дол е получил от държавата скандално разрешение да

...
ТЕЦ Бобов дол е получил от държавата скандално разрешение да
Коментари Харесай

МОСВ е разрешило на ТЕЦ Бобов дол да гори експериментално отпадъци 10 000 пъти над нормата

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е получил от страната скандално позволение да гори пробно боклуци, които като количество надвишават 10 000 пъти оптималния предел от 50 тона на година.

Това излиза наяве от сред екоминистерството и Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", която природозащитната организация дружно със " За Земята " са придобили след двегодишна правосъдна борба.

От кореспонденцията излиза наяве, че със свое писмо от 2018 година задържаният по-рано през годината някогашен зам.-министър на околната среда Красимир Живков позволява на централата, свързвана с предприемача Христо Ковачки, да употребява различно гориво за изгаряне на боклуци с пробна цел в размер от 500 000 тона, което е 10 000 пъти над нормата. Според " Грийнпийс " писмото опонира освен на българското, само че и на европейското законодателство.

бе упрекнат по делото за импорт на рискови боклуци, по които са упрекнати и предприемачите Атанас и Пламен Бобокови.

От документите се вижда още, че Министерство на околната среда и водите е отказвало провеждането на пробно изгаряне в централата близо две години – първото искане е от края на 2016 година, а първият отвод на Министерство на околната среда и водите е от 2017 година Въпреки това, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " продължава да упорства и с назначението на Нено Димов за министър на околната среда напъните на централата се увенчават с триумф – в края на 2018 година ТЕЦ-ът стартира горенето на боклуци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР