Tether, известна глобална компания за стабилни монети, предприе доброволни действия

...
Tether, известна глобална компания за стабилни монети, предприе доброволни действия
Коментари Харесай

Tether замразяват стотици милиони, свързани с трафик на хора

Tether, известна световна компания за постоянни монети, предприе доброволни дейности за заледяване на USDT токени на стойност към $225 милиона.

Токените, държани във външни портфейли за независимо настойничество, са замразени заради връзката им с интернационална незаконна мрежа, занимаваща се с трафик на хора и лъжлива скица, известна като “ “.

Схемата включва лъжец, който последователно открива връзка с жертвата и по-късно употребява прочувствена операция, с цел да убеди жертвата да изпрати пари, криптовалути, да взе участие в лъжливи вложения или да се ангажира с действия, преференциални за измамника.

Решението за заледяване на токените е взето след огромно следствие, траяло няколко месеца, извършено взаимно от структури в областта на криптовалутите като Tether, крипто борсата OKX и правоприлагащи органи като Министерството на правораздаването на Съединени американски щати (DOJ). В известието на Tether се акцентира забележителното потребление на инструментите за разбор на блокчейн от Chainalysis по време на следствието.

Главният изпълнителен шеф на Tether, Паоло Ардоино, посочи самодейната позиция, заета от неговата компания и OKX, наблягайки по какъв начин прозрачността на блокчейн оказва помощ за откриването и предотвратяването на противозаконни действия.

Освен това Tether си е сътрудничила с най-малко 31 организации в 19 страни като групово е замразила близо $1 милиард, свързани с разнообразни незаконни инициативи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР