Тестват системата BG-ALERT в София и четири области на страната.

...
Тестват системата BG-ALERT в София и четири области на страната.
Коментари Харесай

Тест, тест: BG-ALERT праща съобщения в София и четири области у нас

Тестват системата BG-ALERT в София и четири области на страната. Това излиза наяве от известие на уеб страницата за системата за незабавно предизвестие.

Тестът през днешния ден ще е в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, в София и Софийска област. В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.

Той изясни, че към 20 минути е получавал сигналите

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

BG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона.

Някои хора споделят, че при приемането му се е чул мощен стряскащ тон

В действителна обстановка текстовете на известията ще демонстрират равнището на заплаха, в какво се показва тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата www.bg-alert.bg, тъй че жителите да получат спомагателна информация.

На 1 ноември известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация изплаши доста хора у нас. При множеството консуматори известието пристигна с текст: „ Внимание, заплаха! “, а при някои имаше и сигнал от президента.

Страхът утихна, настана време за комизъм

В известието пишеше също „ test test “ и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg. Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод “, натиснал неверен бутон.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР