Тестването на нов модел малогабаритен електрически автобус за градски маршрут

...
Тестването на нов модел малогабаритен електрически автобус за градски маршрут
Коментари Харесай

Тестваха електробус за градски маршрут до кв. „Варуша“ във Велико Търново

Тестването на нов модел миниатюрен електрически рейс за градски маршрут до кв. „ Варуша “ даде позитивни резултати. Екологичното возило се оправи без проблем с маневрирането по стръмните калдаръмени улици на един от най-старите жилищни квартали на града.

Идеята за създаване и тестване на нова автобусна линия до „ Варуша “, която да тръгне в най-скоро време, е на кмета Даниел Панов.
„ Досега градски превоз до кв. „ Варуша “ не е имало. С новата транспортна скица, община Велико Търново възнамерява основаването на градски маршрут до старинния квартал “ , съобщи Панов. 

Електробусът беше показан от шефа на фирмата-вносител Николай Недялков. Той изясни, че транспортното средство изминава сред 160 и 220 км с едно зареждане, според от потенциала на батерията. Данните са изпитани и с тестването му в София, Враца и Плевен.

Предстои община Велико Търново да закупи три електрически рейса след подписването на контракт за осъществяване на утвърждения план за интегриран градски превоз по оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

В опита участваха кметът Даниел Панов, специалисти от общинската администрация и публицисти. Обиколката с електробуса обхвана и елементи от квартал „ Картала “, до които също няма публичен превоз. Новата транспортна скица планува основаването на направления и връзки, които да създадат жилищните квартали по-достъпни, а градския превоз по-привлекателен за жителите и по-предпочитан за напредване във Велико Търново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР