Тестваха първата детска ваксина срещу респираторно-синцитиалния вирус (RSV) - известен

...
Тестваха първата детска ваксина срещу респираторно-синцитиалния вирус (RSV) - известен
Коментари Харесай

Тестваха първата детска ваксина срещу бронхити и пневмонии върху мишки

Тестваха първата детска ваксина против респираторно-синцитиалния вирус (RSV) - прочут и като ортопневмовирус, извършител на рискова респираторна зараза и я тества сполучливо върху новородени мишки, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от Детската болница в Бостън.
Прочетете още
„ В близко бъдеще планираме да усъвършенстваме състава на имунизацията, с цел да я тестваме върху по-големи животни, което е належащо за пускане на клинични тествания. Надяваме се, че определената от нас композиция ще даде опция за имунизиране освен на кърмачета против RSV, само че също и против ковид, грип и други остри респираторни вирусни инфекции “, сподели откривателят от Детската болница Офер Леви.

Вирус е един от най-честите патогени, причиняващ бронхит и пневмония при деца и възрастни хора, както и разнообразни форми на елементарна простуда при възрастни. Към днешна дата лекарите нямат никакви медикаменти или ваксини, които могат да предпазят човек от зараза с RSV, от която всяка година умират към 100 хиляди новородени и дребни деца.

Липсата на имунизации против RSV се дължи на обстоятелството, че създаването на педиатрична ваксина против това респираторно заболяване е спряно през 1966 година,след гибелта на няколко малолетни пациенти. Експерименталната ваксина освен не съумява да ги защищити от развиване на SARS, само че също по този начин усилва инфекцията.

Разработената от Леви и сътрудниците му от болничното заведение и от Датския серумен институт първа педиатрична ваксина против RSV е потвърдено безвредна при новородени мишки. Основата за основаването й е композиция от две специфични субстанции, които ускоряват резултата на имунизациите, открити от откриватели през 2016 година по време на опити с имунните кафези на новородени деца.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР