Тестовете за коронавирус на трима варненски депутати вече са готови

...
Тестовете за коронавирус на трима варненски депутати вече са готови
Коментари Харесай

Трима варненски депутати с отрицателни проби, чакат резултатите и на останалите

 Тестовете за ковид на трима варненски депутати към този момент са подготвени и са негативни, заяви за Varna24.bg регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. 

Това са Руслан Тошев, Нели Петрова и Владимир Вълев. Очаква се до края на деня да излязат пробите на депутатите от групата на Веселин Марешки, депутатите от Атака и сътрудниците им от останалите групи. 

Всички депутати от Варна и региона са тествани в лабораторията към УМБАЛ " Св. Марина " във Варна, посочи регионалният шеф.

Както медията ни заяви, от през вчерашния ден започнаха тестване на всички депутати и чиновници в Народното събрание за ковид. Мярката се постанова, откакто стана ясно, че депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов е с позитивна проба за COVID-19. 

Очакваше се от през вчерашния ден да стартира и изследването с т.нар. бързи проби. На него ще се подложат 1000 души, а измежду първите тествани ще бъдат служители на Министерство на вътрешните работи.  Причината да бъдат определени точно служители на реда е, че те не престават интензивно да вървят на работа и надлежно да контактуват с огромна част от обществото. Специалистите прецизират, че на това тестване не би трябвало да се гледа като на всеобщо, само че задачата е да се ревизира има ли имунитет измежду рисковите групи. В бъдеще с тези проби ще бъдат изследвани и други групи от българското население.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР