Tesla сподели първия си отчет за производството и доставките през

...
Tesla сподели първия си отчет за производството и доставките през
Коментари Харесай

Tesla отчете нов рекорд на доставките и производството

Tesla показа първия си доклад за производството и доставките през 2023 година В повтаряне на резултатите си от Q4 2022 автомобилният производител слага нов връх за доставки, само че не съумява да отговори на прогнозите на Уолстрийт, оповестява Engadget.    В своя отчет Tesla афишира, че е доставила 422 875 електрическия автомобил през първите три месеца на годината. През същия интервал тя е произвела 440 808, което е още един връх за компанията.    В началото на уикенда самостоятелният анализатор Трой Теслик предвижда, представен от профилирания софтуерен уебсайт, че компанията е на път да достави 427 000 автомобила през първото тримесечие на годината. А окончателната равносметка демонстрира, че доставките за първите три месеца на годината бележат растеж от 36% по отношение на 310 048, които производителят разгласи по това време предходната година. Това е и четирипроцентно нарастване по отношение на 405 278 доставени електрически автомобили, които той регистрира през последното тримесечие на 2022 г.   

Не е изненадващо, че Model 3 и Model Y съставляват главната част от доставките на Tesla през първото тримесечие на 2023 година, като 412 180 от тези модели са стигнали до клиентите преди края на март. За съпоставяне, по-скъпите Model S и Model X генерират скромните 10 695 доставки за същия интервал, което е спад по отношение на 17 147, доставени през последното тримесечие на предходната година. 
Интересно е да се види по какъв начин последните данни за доставките на Tesla ще се отразят на крайните резултати на компанията. През първите три месеца на 2023 година компанията понижи нападателно цените на множеството модели от портфолиото си. През януари, да вземем за пример, петместният Model Y падна от 65 990 $ на 52 990 $, с цел да може месец по-късно да доближи 54 990. Малко по-късно водачът на пазара на електрически автомобили редуцира и цената на Model S и X с до 10 000 $, напомня още Engadget.     Очаква се Tesla да разгласява цялостните си резултати за първото тримесечие на 19 април.            
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР