Tesla спечели ключово съдебно дело, което ще се отрази на

...
Tesla спечели ключово съдебно дело, което ще се отрази на
Коментари Харесай

Tesla спечели дело, което ще се отрази на бъдещето на целия автомобилен сектор

Tesla завоюва основно правосъдно дело, което ще се отрази на бъдещето на целия авто бранш. Компанията на Илон Мъск беше оправдана по желае на жена, че системата за автопилот е провокирала тежка злополука. Това ще разреши на Tesla освен да резервира системата, а да вкара и тази, която се преглежда като първия сериен автомобил с автоматизирано ръководство.

Tesla завоюва делото за 3 милиона $ обезщетение, откакто тяхна кола взела участие в тежка злополука през 2020 година Сблъсъкът станал до момента в който колата била в режим автопилот. Съдът реши, че компанията ясно е предизвестила купувачите, че този режим не би трябвало да се употребява в града, само че дамата зад кормилото е нарушила инструкциите.

Решението идва до момента в който компанията прави опити със идващото потомство на функционалността автопилот. То се споделя " цялостно самоуправление " и на процедура ще съставлява първата серийна кола, която се движи автоматизирано. След решението на съда цената на акциите на Tesla се увеличи на тържищата.

Междувременно министър председателят на Канада и шефовете на колоса „ Фолксваген ” оповестиха градежа на мегазвавод за акумулатори за електрически автомобили. Инвестицията е за впечатляващите 20 милиард $. Експерти споделят, че тя е показателна накъде се развива автомобилният бранш.

" Други страни, в това число нашите съседи на юг, бяха подготвени да вложат ужасно доста пари, с цел да получат този план. Това е първата мегафабрика, която компанията прави отвън Европа. Всички я желаеха. Ние ще вложим в действителност доста, само че това са пари, които ще си върнем бързо посредством вложения и икономическа интензивност ", съобщи министър председателят на Канада Джъстин Трюдо.

" Фолксваген " ще вложи към 7 милиарда във фабриката. Канада ще даде останалите 13 милиарда. Щатът Онтарио ще вложи над 500 милиона в модернизирането на инфраструктурата към завода. Във фабриката ще работят към 3 хиляди души. Тя би трябвало да е подготвена през 2027 година, написа " Нова телевизия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР