Tesla потвърди, че мощността на новото зарядно устройство Supercharger V4

...
Tesla потвърди, че мощността на новото зарядно устройство Supercharger V4
Коментари Харесай

Tesla потвърди, че мощността на Supercharger V4 е 350kW

Tesla удостовери, че мощността на новото зарядно устройство Supercharger V4 е 350 kW. Първите такива зарядни станции към този момент се разполагат в Европа.

Въпреки това Tesla не е показала публично продукта, нито е разкрила спецификациите му.

Ако се съди по документите, които са включени в проектите за новите станции, Supercharger V4 е с доста по-дълъг кабел и има място за екран и читател на кредитни карти.

Документите разказват и станция с електрически спецификации от 1000 волта и 615 ампера и показват обща оптималната мощ от 600 kW.

В документите за новата мрежа от зарядни станции V4 Supercharger, която се построява в Обединеното кралство, са посочени общо 16 зарядни станции V4 за електрически автомобили и 20 зарядни станции от серията ChargePoint 6000 (22 kW). Всички зарядни устройства са универсални и могат да се употребяват от други електрически транспортни средства.

По-дългият кабел явно е предопределен да поддържа и други марки коли, които имат портове за зареждане на разнообразни места.

Смята се, че новите станции ще се употребяват и за зареждане на електрическия пикап Cybertruck, който ще употребява новата технология за ултрабързо зареждане с мощ 1 MW.

За съпоставяне, оптималната мощ на Supercharger V3 е 250 kW, а оптималната мощ на Supercharger V2 е 145 kW.

Tesla към този момент е сключила съглашения с Nissan, Ford, General Motors и Rivian за поддръжка на Северноамериканския стандарт за зареждане (NACS).

Мрежата от зарядни станции на Tesla е най-голямата в света. Компанията има офиси в 39 страни. Само през 2022 година Tesla е конфигурирала и пуснала в употреба 10 хиляди станции Supercharger.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР