Тесла планира да пусне от конвейерите в завода си край

...
Тесла планира да пусне от конвейерите в завода си край
Коментари Харесай

Тесла ще прави електромобил за € 25 000 в завода си в Германия

" Тесла " възнамерява да пусне от конвейерите в завода си край Берлин електрически автомобил за 25 000 евро, съгласно източник, представен от Ройтерс. Източникът обаче не е показал по кое време ще стартира производството на този автомобил. " Тесла " отхвърли коментар по тематиката.

Стъпката, в случай че се осъществя, може да отприщи продажбите на " Тесла ", които забавят хода си в Европа и Съединени американски щати през последните месеци.

Високите цени на електрическите автомобили, допълнени от високите лихви, са измежду факторите, спъващи продажбите, сочи потребителско изследване.

През първата половина на 2023 година междинната цена на електрически автомобил в Европа беше 65 000 евро против единствено 31 000 в Китай, по данни на компанията " Джи Ай Ти Оу дайнамикс " (JATO Dynamics).

Мъск от дълго време дава обещание да пусне " национален " електрически автомобил, само че през 2022 година замрази проекта и разгласи, че технологията за това още не е подготвена.

Пускането на евтини електрически автомобили на пазара е изключително значимо за изпълняването на задачите на " Тесла " да усили продажбите си до 20 милиона коли годишно до 2030 година
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР