Тесен и необезопасен път безпокои жителите на Варна, информира БНТ.

...
Тесен и необезопасен път безпокои жителите на Варна, информира БНТ.
Коментари Харесай

Опасен път с падащи камъни край Варна тревожи местни жители


Тесен и необезопасен път безпокои жителите на Варна, осведоми Българска национална телевизия. Става дума за местността " Перчемлията ", където част от правата е заобиколена от отвесни скали, от които постоянно падат камъни.
Опасният път е единственият, по който живеещите в местността “Перчемлията ” могат да стигнат до домовете си. Казват, че всеки ден минават по него със боязън.
Отсечката не попада в мрежата на Областното пътно ръководство във Варна. Пътят е държавна благосъстоятелност, като част от него съставлява горска територия, друга попада в предпазения Природен парк “Златни пясъци ” и граничи с Комплекс “Аладжа манастир ”, който е със статут на археологическа полезност. А това значи, че с цел да се ремонтира пътят е належащо координиране с всички заинтригувани институции.
" Няма притежател пътят и никой не носи отговорност за това, което може да се случи, тъй като това е въпреки всичко свлачищна зона и има падащи камъни ", счита Боян Бохоров – ръководител на Сдружение “Перчемлията ”.
Местните са обезпокоени, че в случай че не се вземат незабавни ограничения, могат да останат откъснати от Варна.
Областният шеф е разпоредил експертна комисия да обследва пътя и да предложи решение за неговото обезопасяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР