Тервел Пулев постигна победа №10 в професионалната си боксова кариера.

...
Тервел Пулев постигна победа №10 в професионалната си боксова кариера.
Коментари Харесай

Тервел Пулев нокаутира Ласло Пензеш във втория рунд

Тервел Пулев реализира победа №10 в професионалната си боксова кариера. На специфична галавечер във Виена, бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон отхвърли във втория рунд унгареца Ласло Пензеш.

Пулев не остави никакви подозрения в своята по-голяма класа и заслужи аплаузите на публиката след зрелищен нокаут в средата на втората част.

Ето по какъв начин се разви срещата: Пензеш през цялото време на мача стартира да търси клинчовете и искрено се опитваше даже да повдигне Пулев във въздуха. Само 1:40 минути обаче бяха нужни на Тервел да предугади нечистата тактика на съперника си и с първата чиста композиция в главата на унгареца се стигна до първия нокдаун в мача.

След късата пауза сред първи и втори рунд, боксьорът ни остави на колене Пензеш след композиция с ляво и дясно кроше. Това обаче не бе всичко, Ласло инкасира трети нокдаун малко по-късно поради поредност от леви юмруци в неговото тяло.

Краят пристигна тъкмо 50 секунди преди последната за рунда сирена, когато ляв прав на Тервел толкоз разклати унгареца, че той се срина на земята и за рефера това бе изцяло задоволително да оповести нокаута!

Унгарецът беше първият непобеден до момента конкурент на Тервел, който завоюва всичките си предходни 9 дуела, 8 от които с нокаут. Единствено предходният двубой на по-малкия от двамата братя Пулеви се организира във всичките 8 рунда и не завърши по нормалния метод, откакто Валери Брудов въпреки всичко оцеля и чу финалния гонг, въпреки и единствено да регистрира провалянето си с единомислещо съдийско решение (79-73, 78-73, 78-74).

Благодарение на зрелищния си триумф над унгареца, Тервел Пулев ще се приближи оптимално освен до влизане в европейската класация, само че и до европейска купа, която е трамплин за атакуване на най-ценните пояси в професионалния бокс - международните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР