Тероризмът е заплаха, екологичната катастрофа е въпрос на време, а

...
Тероризмът е заплаха, екологичната катастрофа е въпрос на време, а
Коментари Харесай

Магията на лошите новини

Тероризмът е опасност, екологичната злополука е въпрос на време, а процентът на затлъстяващите пораства с всяка година. Ужасни обстоятелства, информацията за които обаче одобряваме с жадно наслаждение. Защото, както се учи в журналистическите факултети, положителната вест не е вест. Въпросът е, че зад типично човешкия скептицизъм има няколко рационални пояснения.

Лошите вести са неочаквани и заслужават внимание

Добрите нормално са въпрос на дълготрайно развиване. Само помислете за произшествия, трусове и терористични офанзиви - от една страна, и за създаването само че ново революционно лекарство - от друга. Проблемът е, че тази специфичност на новините ни кара да мислим, че се случват главно неприятни неща, което не е истината.

Лошите вести ни " приготвят " за бъдещето

В далечното и не толкоз далечното минало да знаеш какви рискови животни живеят наоколо или какви банди вилнеят в покрайнината е било скъпа информация. Времената може да са се сменили, само че не и пристрастията ни към вести, които оповестяват за рискове. Учените откриват, че даже хора, които настояват, че желаят да виждат повече положителни вести, първо ревизират отрицателните.

Лошите вести се трансформират

Светът може да се развива към по-добро, само че неприятните вести също еволюират. Някои заболявания са изкоренени, бедността понижава, за 2017 година няма нито една самолетна злополука с пътнически аероплан. Затова пък и минималната акцидент се трансформира в вест. Може би е мъчно, само че си коства да се замислим, че светът в действителност е много по-добро място от това, което е бил преди 100 години да вземем за пример. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР